Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Peter Sagan ani v Ománe etapu nevyhral. Jeho cieľom sú klasiky

Víťazom záverečnej 6. etapy cyklistických pretekov Okolo Ománu, ktorá viedla z Oman Air do Matrah Corniche a merala 133 km, sa stal Rakúšan Matthias Brändle. Peter Sagan mal dobrý nástup do záverečnej fázy etapy, priviedol pelotón do cieľa, ale v poradí etapy to znamenalo piate miesto. Druhý slovenský zástupca Peter Velits (BMC) figuroval na 48. mieste. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo si ešte musí na svoj prvý úspech v novom drese i kalendárnom roku počkať. Naposledy sa presadil vlani v júni na slovenskom šampionáte v Slavkove pri Brne. Odvtedy sa počas 239 dní dostal devätnásťkrát do najlepšej päťky výsledkovej listiny, ale na vrchole chýbal. Celkovú klasifikáciu ovládol Španiel Rafael Valls Ferri z tímu Lampre, ktorý vyhral kráľovskú štvrtú etapu a počas víkendu si udržal tesný 9-sekundový náskok pred Tejayom van Garderenom z USA. Tretí skončil Španiel Alejandro Valverde. Sagan bol celkovo na 51. mieste, Velits na 56. V bodovacej súťaži obsadil 6. priečku, v súťaži mladých jazdcov bol desiaty. "V šprinte ukázal Sagan svoju rýchlosť, ale pre nás to bolo nešťastné, keďže sa bojovalo len o 5. miesto. Radšej by sme odchádzali z Ománu s etapovým prvenstvom, ale čakajú na nás vážnejšie a väčšie preteky. Sagan bol vpredu vo viacerých etapách, dnes priviedol pelotón. Vieme, že sme na dobrej ceste v jeho príprave na klasiky," uviedol športový riaditeľ tímu Tinkoff-Saxo Sean Yates. Výsledky 6. etapa (Oman Air - Muttrah Promenade): 1. Matthias Brändle (Rak./IAM) 3:02:31 h, 2. Iljo Keisse (Belg./Etixx-Quick Step) +4 s, 3. Jeff van Meirhaeghe (Belg./Topsport Vlaanderen) +13, 4. Danny Pate (USA/Sky) +16, 5. Peter SAGAN (SR/Tinkoff Saxo) +1:16 min, 6. Ramon Sinkeldam (Hol./Giant-Alpecin), 7. Nacer Bouhanni (Fr./Cofidis), 8. Alexander Kristoff (Nór./Katuša), 9. Alexej Lutšenko (Kaz./Astana), 10. Sam Bennett (Ír./Bora - Argon 18), ...48. Peter VELITS (SR/BMC) všetci rovnaký čas Konečné poradie: 1. Rafael Valls Ferri (Šp.) Lampre 21:09:31 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC +9 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +19, 4. Rafal Majka (Poľ.) Tinkoff-Saxo +32, 5. Jacques Janse van Rensburg (JAR) MTN-Qhubeka +1:04 min, 6. Louis Meintjes (JAR) MTN-Qhubeka +1:08, ... 51. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +9:29 min, 56. Peter Velits (SR) BMC +10:51  
Biker
Peter Sagan ani v Ománe etapu nevyhral. Jeho cieľom sú klasiky

Víťazom záverečnej 6. etapy cyklistických pretekov Okolo Ománu, ktorá viedla z Oman Air do Matrah Corniche a merala 133 km, sa stal Rakúšan Matthias Brändle. Peter Sagan mal dobrý nástup do záverečnej fázy etapy, priviedol pelotón do cieľa, ale v poradí etapy to znamenalo piate miesto. Druhý slovenský zástupca Peter Velits (BMC) figuroval na 48. mieste. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo si ešte musí na svoj prvý úspech v novom drese i kalendárnom roku počkať. Naposledy sa presadil vlani v júni na slovenskom šampionáte v Slavkove pri Brne. Odvtedy sa počas 239 dní dostal devätnásťkrát do najlepšej päťky výsledkovej listiny, ale na vrchole chýbal.

Celkovú klasifikáciu ovládol Španiel Rafael Valls Ferri z tímu Lampre, ktorý vyhral kráľovskú štvrtú etapu a počas víkendu si udržal tesný 9-sekundový náskok pred Tejayom van Garderenom z USA. Tretí skončil Španiel Alejandro Valverde.

Sagan bol celkovo na 51. mieste, Velits na 56. V bodovacej súťaži obsadil 6. priečku, v súťaži mladých jazdcov bol desiaty.

„V šprinte ukázal Sagan svoju rýchlosť, ale pre nás to bolo nešťastné, keďže sa bojovalo len o 5. miesto. Radšej by sme odchádzali z Ománu s etapovým prvenstvom, ale čakajú na nás vážnejšie a väčšie preteky. Sagan bol vpredu vo viacerých etapách, dnes priviedol pelotón. Vieme, že sme na dobrej ceste v jeho príprave na klasiky,“ uviedol športový riaditeľ tímu Tinkoff-Saxo Sean Yates.

Výsledky

6. etapa (Oman Air – Muttrah Promenade): 1. Matthias Brändle (Rak./IAM) 3:02:31 h, 2. Iljo Keisse (Belg./Etixx-Quick Step) +4 s, 3. Jeff van Meirhaeghe (Belg./Topsport Vlaanderen) +13, 4. Danny Pate (USA/Sky) +16, 5. Peter SAGAN (SR/Tinkoff Saxo) +1:16 min, 6. Ramon Sinkeldam (Hol./Giant-Alpecin), 7. Nacer Bouhanni (Fr./Cofidis), 8. Alexander Kristoff (Nór./Katuša), 9. Alexej Lutšenko (Kaz./Astana), 10. Sam Bennett (Ír./Bora – Argon 18), …48. Peter VELITS (SR/BMC) všetci rovnaký čas

Konečné poradie: 1. Rafael Valls Ferri (Šp.) Lampre 21:09:31 h, 2. Tejay van Garderen (USA) BMC +9 s, 3. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar +19, 4. Rafal Majka (Poľ.) Tinkoff-Saxo +32, 5. Jacques Janse van Rensburg (JAR) MTN-Qhubeka +1:04 min, 6. Louis Meintjes (JAR) MTN-Qhubeka +1:08, … 51. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +9:29 min, 56. Peter Velits (SR) BMC +10:51


 

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu