Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Video+foto: Zelená tvár 3 – Goldsprint

Cez 90km/h na biku s jedným prevodom a pol kilometra za 20 sekúnd?   Všetko sa dá, ak sa človek nebojí rozlúčiť sa s večerou - na tretej akcii série pretekov na bikoch s jedným, alebo fixným prevodom Zelená tvár, ktorej názov pochopíte, ak ste už niekedy rozbiehali fixie, prípadne išli šprint na 500 metrov stratégiou "Začnem na 100% a potom už budem len pridávať".   Tentoraz sa slovenské hnutie za zakázanie prehadzovačiek stretlo v bratislavskom klube Galleria Cvernovka na dvoch identických bicykloch s fixným prevodom postavených na cestárske valce a pevne uchytených v oceľovej konštrukcii. Koncept pretekov známych ako Goldsprint bol jednoduchý - kto z dvoch adeptov na vrh do diaľky odkrútil na bikoch napojených na počítač virtuálnu 500-metrovú trať najrýchlejšie, postúpil. Tí najlepší dosahovali rýchlosť cez 90 kilometrov za hodinu a polkilometrovú dráhu prekonávali len máličko cez 20 sekúnd, čo rozhodne nebolo málo pre nich, ani pre divákov, ktorí im za oplátku navrieskali do ucha niekoľko statných decibelov hecungu.   Historicky prvá Zelená tvár v indoore si užila vysokú a kvalitnú účasť nadupaných dupačov, a dokonca aj zopár nadupaných dupačiek. Tretia Zelená tvár tiež bola prvou, na ktorej sa mohla udeliť hlavná cena Zelenej tváre nielen za cyklistiku, ale aj za krásny vrh polonatráveným proviantom v backstagei, ako následok premotivovania sa na valcoch.   Pod článkom nájdete massive galériu od Martina Matulu, nad ňou nájdete video od Stiflera.  
Biker
Video+foto: Zelená tvár 3 – Goldsprint

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu