Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

PREDSTAVENIE: Kenzel 2017

Nové karbónové enduro a tradičná záplava krásnych mestských bicyklov. Slovenská značka z Hurbanova predstavila novinky na tohtoročnú sezónu.
Biker


Kenzel FTW

Ak ste aspoň trošku internetovo gramotní, určite viete, čo skratka FTW znamená. Kenzel For The Win je karbónovou novinkou, ktorá ešte minulý rok bola osamoteným projektom bez ambícií dostať sa do výroby. Na sezónu 2017 sa však predsa len do katalógu dostal, hoci v limitovanom počte kusov. V ponuke značky doplní duralové enduro Black Jack a zjazdový model Raven a stáva sa tak tretím celoodpruženým bicyklom v portfóliu.

Novinke sa ušlo čestné miesto nad všetkými ostatnými bicyklami s vlastným svietením. Matný čierny rám necháva vyniknúť prirodzenej štruktúre karbónu, a hoci je tohtoročná MTB kolekcia obzvlášť farebná, v prípade FTW zvolil Kenzel lesklé čierne nálepky pre #stealth #blackonblack #murdered #batman look.

Zadná stavba so zdvihom 150 mm sa hýbe prostredníctvom twin-link systému s virtuálnym bodom otáčania pracujúcom na podobnom princípe ako napríklad systém VPP. O tlmenie sa stará tlmič RockShox Monarch RT3 doplnený o jeho vidlicový ekvivalent Pike RCT 3 vpredu.

Z karbónu nie je len rám, no aj kolesá FSA SL-K. Pohon 1×11 zabezpečuje Shimano s obľúbenou sadou XT a z rovnakej série sú aj brzdy. Teleskopická sedlovka Kind Shock LEV má zdvih len 63 mm, čo je na takto ladený bike prinajmenšom zaujímavá voľba. Na druhej strane však pomáha držať hmotnosť na čo najnižšej úrovni.

Trochu škoda je, že bike je dostupný len v jednej 15,5″ veľkosti, ktorá uspokojí len jazdcov nižšieho vzrastu. Možno však predpokladať, že ak bude bicykel úspešný, na budúci rok sa objaví aj vo viacerých rozmeroch.

Kenzel Urban & City

Štýlové mestské cruisery a citybiky sú to, čo Kenzelu ide spomedzi všetkých slovenských značiek najlepšie. Vďaka vlastnej lakovni a tlačiarni nálepiek si môžu v Hurbanove dovoliť obrovskú flexibilitu a skúšať to, čo vyzerá najlepšie. To, že sa im to podarí nájsť takmer vždy môžete posúdiť sami z nasledujúcich fotiek.

Kompletnú kolekciu 2017 a ďalšie informácie nájdete na stránke KENZEL.SK

Text & foto: Filip Stifler Nagy

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu