Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Adam Rojček dosiahol historický úspech, skončil 18. na svetovom pohári v Maribore

Slovenský zjazdár Kellys Factory Teamu sa týmto výsledkom zaradil medzi zjazdársku svetovú špičku.
Martin Sarvaš
Adam Rojček dosiahol historický úspech, skončil 18. na svetovom pohári v Maribore

Slovenský zjazdár Adam Rojček obsadil 18. miesto na pretekoch svetového pohára v zjazde v slovinskom Maribore.

„Osemnásty vo finále! Stále tomu nemôžem uveriť, že sa môžem porovnávať s tými najlepšími, ale hrozne ma to teší! Další sveťák je vo Fort Williame, takže ak nájdem spôsob, ako sa tam dostať, vidíme sa tam!,“ napísal Adam na Instagrame.

Lepšie sa podarilo skončiť na pretekoch svetového pohára iba Filipovi Polcovi, ktorý pred 10 rokmi skončil na 14. mieste vo Vallnorde, rok predtým v Canberre na 13. mieste a v roku 2007 na 12. mieste.

Víťazom pretekov v Maribore sa stal francúzsky jazdec a úradujúci majster sveta Loic Bruni. Rojček za ním zaostal o 5,3 sekundy. Druhý skončil Danny Hart, tretí Troy Brosnan. Aaron Gwin sa s novým tímom i bicyklom umiestnil šiestom mieste so stratou 1,8 sekundy.

Do finále sa dostal aj Rojčekov spolujazdec z Kellys Factory Teamu Rasťo Baránek, ktorý skončil na 39. mieste so stratou 7,9 sekundy.

Výsledky pretekov svetového pohára v Maribore 2019

Elite muži

Elite ženy

Juniori

Juniorky

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu