Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

CTM predstavuje novinku – trailový e-bike Switch

CTM Switch je plnohodnotný trailový e-bike s overeným pohonom, ktorý splní vaše očakávania, či už sa jedná o rýchle zjazdy alebo dlhé a strmé výšľapy.
Biker

Značná časť pozornosti v cyklistike sa v súčasnosti upriamuje na segment e-bicyklov. My samozrejme nezaostávame a progresívne reagujeme na nástup tohto trendu. E-bicykle dodávajú jazde na bicykli nový, doposiaľ nepoznaný rozmer.

Vďaka elektromotoru a podpore šliapania si môžu cyklistiku užiť aj ľudia, ktorí na klasickú cyklistiku nemali dostatok fyzickej kondície, prípadne trpia zdravotnými hendikepmi. Naviac, vďaka elektromotoru je možné zájsť omnoho ďalej a dostať sa na miesta, na ktoré sme doteraz ani nepomysleli.

Switch je trailový e-bike, ktorý je osadený komponentami s najvyššou kvalitou, tie dopĺňa kompaktný a overený pohon Shimano STEPS 8000. Motor Shimano STEPS 8000 má maximálny výkon 250W a krútiaci moment 70Nm. Je navrhnutý tak, aby zvládol jazdu v ťažkom teréne a výšľapy na tie najvyššie kopce, no zároveň intuitívne dávkoval správne množstvo podpory pri šliapaní.

Inžinieri sa snažili docieliť, aby mal jazdec pocit jazdy na klasickom MTB, čo sa im podarilo aj vďaka veľmi nízkej váhe motora, ktorá činí 2.8kg. Jedná sa v súčasnosti o najľahší motor na trhu.

Hliníkový rám Switchu pracuje so zdvihom 140mm a dodáva sa v dvoch veľkostiach. Geometria je umiernenejšia a určená širokému spektru jazdcov. Pri vývoji sme sa snažili docieliť, aby prejav bicykla nebol príliš ostrý a aby si jazdu na ňom užili aj začiatočníci.

O tlmenie sa stará vidlica Manitou Magnum Comp so zdvihom 140mm a zadný tlmič je v réžií Rock Shox s ich modelom Monarch RT. O radenie sa stará 11-rýchlostná sada Shimano SLX. Grip zabezpečia plášte WTB Convict s rozmerom 2,5 palca. Štandardom pri našich trail bikoch je teleskopická sedlovka, na modeli Switch je to konkrétne model LEV Si od Kind Shock so zdvihom 125mm.

CTM Switch je plnohodnotný trailový e-bike s overeným pohonom, ktorý splní vaše očakávania, či už sa jedná o rýchle zjazdy alebo dlhé a strmé výšľapy. Okrem Switchu a mestského modelu Metric plánujeme v budúcnosti kompletnú radu dostupnejších e-bicyklov. Ak chcete vedieť viac, sledujte www.ctm.sk.

Cena: 3999 €

Viac informácií na webe: https://www.ctm.sk/bicykle/full/switch/matna-cierna-modra/

Vaše komentáre

Aktuality

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu