Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Birell Bikefest 2023: 5 dôvodov, prečo sa registrovať na Festina BikeFest Maratón do 25. mája 2023

Už o pár dní nás čaká jeden z najkrajších cyklomaratónov na Slovensku. Prečítajte si päť dôvodov, prečo by ste sa naň mali registrovať do 25. mája 2023!
Matúš Bušík
Birell Bikefest 2023: 5 dôvodov, prečo sa registrovať na Festina BikeFest Maratón do 25. mája 2023

Birell Bikefest 2023 je za dverami a s ním aj jeden z najobľúbenejších slovenských maratónov. Ak sa na preteky prihlásite ešte dnes, dostanete štartové číslo s vašim menom.

Ak sa na preteky prihlásite ešte dnes, ušetríte si nielen peniaze, ale aj čas potrebný na vypisovanie formulárov v nedeľu ráno pred pretekmi. A hlavne na to nezabudnete a nebudete sa musieť registrovať na poslednú chvíľu.

A nielen to, prečítajte si ďalších 5 dôvodov, prečo sa registrovať už dnes.

1. Nové trate

Tento rok sa môžete tešiť opäť na nové, lákavé trate, pričom sme zvážili ich dĺžky a množstvo. Po prvýkrát si môžete vybrať až zo štyroch tratí:

  • Veľký okruh: 53,6 km/prevýšenie 1 787 metrov
  • Stredný okruh: 38,6 km/prevýšenie 1 328 metrov
  • Malý športový okruh: 22,4 km/prevýšenie 754 metrov
  • Detský okruh: 3,6 km/prevýšenie 95 m

2. Špeciálne kategórie

Ako obvykle môžu na Festina BikeFest Maratóne štartovať elektrobicykle v dvoch kategóriách (PEDELEC s max. výkonom 250 W a obmedzovačom rýchlosti na 25 km/h. & OPEN, ktoré túto normu spĺňať nemusia). Po prvýkrát sme na kálnický MTB maratón zaradili kategóriu GRAVEL. S vaším gravel bicyklom môžete štartovať na strednom okruhu 38,6 km.

3. Nádherná príroda

Celé okolie bikeparku v Kálnici ponúka čarovné výhľady a naozaj stojí za to. Tento rok spoznáte prostredie Považského Inovca a nielen to – dostanete sa k ikonickej rozhľadni na Panskej Javorine.

4. Skvelý zážitok za málo peňazí – registrácia TU!

Na Festina BikeFest Maratón sa môžete registrovať online a výhodnejšie. Nielenže ušetríte 10 € na štartovnom, ušetríte aj čas ráno na registrácii, ktorý môžete stráviť rozcvičkou a nie vypĺňaním osobných údajov.

Navyše, parkujete úplne zadarmo pri bikeparku. My pre vás chystáme krásne štartovacie balíčky a pri dojazde do cieľa dostanete jedlo a nealko pitie. To vás čaká aj na občerstvovačkách. Toto + skvelý zážitok dostanete len za 20 € (pri online registrácii). A navyše – ak sa registrujete do štvrtka, 25. mája 2023 do polnoci, získate aj štartové číslo s vaším menom. Najkrajšiu spomienku!
⇒ REGISTRUJTE SA HNEĎ TERAZ!

5. Bicyklový festival naokolo

A teda, počas prvého júnového víkendu sa v Kálnici ani zďaleka nekoná len MTB cyklomaratón. Koná sa najväčší bicyklový festival nielen na Slovensku, ale aj v blízkom zahraničí – Birell BikeFest! 13. ročník obľúbeného podujatia prinesie dokopy 8 súťažných disciplín, expozónu s viac ako 50 stánkami a vystavovateľmi (nielen) zo sveta bicyklov, možnosť testovať viac ako 200 bicyklov od približne 20 značiek, skvelé jedlo, super atmosféru a všetko to, čo bikeri a cyklisti milujú. Nenechajte si ho ujsť ani tento rok!

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu