Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Pascal Ackermann porazil v šprinte Milana o milimetre a vyhral 11. etapu Giro d’Italia

Líder šprintérskej súťaže Jonathan Milan skončil druhý a na treťom mieste prešiel cieľovou čiarou Mark Cavendish.
Martin Sarvaš
Pascal Ackermann porazil v šprinte Milana o milimetre a vyhral 11. etapu Giro d’Italia

Pascal Ackermann (UAE Emirates) sa stal víťazom 11. etapy Giro d’Italia 2023, keď v záverečnom šprinte len o milimetre porazil lídra šprintérskej súťaže Jonathana Milana (Bahrain Victorious) a na treťom mieste prešiel cieľom Mark Cavendish (Astana Qazaqstan).

Do šprintu sa nezapojil jeden z favoritov na etapové víťazstvo Fernando Gaviria, ktorý nepríjemne spadol necelé dva kilometre pred cieľom.

Fotografia z cieľa:

Najdlhšia etapa tohtoročného Gira mala necelých 220 kilometrov a v kopcovitom teréne na mokrých cestách sa jazdci nevyhli viacerým pádom.

Alessandro Covi sa šmykol na šmykľavej mokrej ceste 70 km pred cieľom 11. etapy a na zemi skončili viacerí jazdci vrátane Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) či Gerainta Thomasa (Ineos Grenadiers) v ružovom drese.

Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers) však dopadol najhoršie, zostal v bolestiach ležať na zemi a po chvíli ho museli na nosidlách naložiť do sanitky. Jeho zranenia zatiaľ nie sú známe. Po páde odstúpil aj Óscar Rodríguez (Movistar).

Tao Geoghegan Hart bol jedným z najväčších favoritov Giro d’Italia 2023 a po odstúpení Remca Evenepoela pre pozitívny test na Covid-19 bol v celkovom hodnotení na treťom mieste za Thomasom a Rogličom.

Vedúcim jazdcom celkového hodnotenia je aj naďalej Geraint Thomas pred Primožom Rogličom a na tretie miesto sa posunul Joao Almeida (UAE Emirates).

Výsledky 11. etapy Giro d’Italia 2023

Aktuality

Včera 18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

Včera 17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

17.05.2024 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

17.05.2024 Jonathan Milan vyrovnal Pogačarov hetrik a v šprinte vyhral tretiu etapu na Giro d’Italia.

Taliansky šprintér je suverénne najlepším šprintérom na Gire a v trinástej etape zvíťazil pred Stanislawom Aniolkowskim a Philom Bauhausom.

Zavrieť reklamu