Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tom Pidcock vyhral Strade Bianche po skvelom výkone a útoku 50 km pred cieľom

23-ročný Brit si aj osamote dokázal udržať odstup od silnej skupiny prenasledovateľov. Na druhom a treťom mieste skončili Valentin Madouas a Tiesj Benoot.
Martin Sarvaš
Tom Pidcock vyhral Strade Bianche po skvelom výkone a útoku 50 km pred cieľom

Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) sa stal víťazom talianskej klasiky Strade Bianche 2023. Rozhodujúci útok predviedol už 50 km pred koncom v náročnom štrkovom sektore Monte Sante Marie.

„Tento týždeň som mal dobrý pocit. Vedel som, že dnes je môj deň,“ povedal po výhre Pidcock.

Na druhom a treťom mieste skončili Valentin Madouas (Groupama – FDJ) a Tiesj Benoot (Jumbo-Visma), ktorý prenasledovali Pidcocka spolu s Ruiom Costom (Intermarché – Circus – Wanty), Attilom Valterom (Jumbo-Visma) a Matejom Mohoričom (Bahrain Victorious).

23-ročný Brit mal síce po svojom útoku ešte pred sebou pretekárov z úniku, avšak aj keď ich dobehol, išiel takmer stále na čele.

Pidcocka sa držal Alessandro De Marchi (Jayco AlUla), ale 23 km pred koncom jazdec Ineosu opäť zrýchlil v predposlednom štrkovom sektore a od toho momentu bol vo vedení osamote.

Pätica jazdcov za Tomom Pidcockom sa po mnohých útokoch viackrát rozdelila a spojila a dokonca 9 km pred cieľom zaostávali iba o 6 sekúnd. Nedokázali však spolupracovať a pri príjazde do cieľového mesta Siena začal Pidcock opäť zvyšovať svoj náskok.

„Keď ma dobiehali, chvíľu som si aj myslel, že som to pokašľal, išiel som príliš skoro a zbytočne som to premrhal. Ale na takýchto ťažkých pretekoch, keď máte dostatočný náskok, je to veľmi ťažké dobehnúť a dnes mi to vyšlo,“ opísal Pidcock.

Tom Pidcock prišiel do cieľa osamote a dosiahol najväčší úspech na jednodňových cestných pretekoch vo svojej kariére.

Vo veku 23 rokov sa stal tiež tretím najmladším víťazom v histórii Strade Bianche po Morenovi Moserovi a Tadejovi Pogačarovi.

Víťazný príjazd Toma Pidcocka na na ikonickom námestí Piazza del Campo:

Rozhovor s Tomom Pidcockom po víťazstve Strade Bianche:

Výsledky Strade Bianche 2023

Aktuality

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

03.05.2024 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

03.05.2024 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu