Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Devinci Global Racing odhalili plány a očakávania na rok 2023

Devinci Global Racing vstúpi do novej sezóny s trojicou jazdcov Georgia Astle, Evan Wall, and Greg Callaghan.
Matúš Bušík
Devinci Global Racing odhalili plány a očakávania na rok 2023

Greg Callaghan je írsky majster v endure a v sezóne 2023 bude opäť spoločne s Devinci Global Racing pretekať na podujatiach UCI Enduro World Cup (EDR) a taktiež na vybraných európskych podujatiach.

Evan Wall zo Squamishu zaháji v tomto tíme svoju druhú sezónu a jeho cieľmi v sezóne bude získať čo najviac umiestnení v Top 15 na pretekoch EDR, pričom sa bude účastniť aj na podujatiach ako je napríklad Crankworx vo Whistleri.

V Devinci Global Racing bude jazdiť aj Georgia Astle, ktorá je doma vo Whistleri. Tá sa bude zameriavať hlavne na freeride podujatia, Crankworx a mediálne výstupy, okrem toho by sa mala zúčastniť aj pretekov EDR.

„O pár mesiacov odštartuje moja štvrtá sezóna s Devinci Global Racing. Bola to dobrá zima, čo sa týka tréningu, trénoval som najmä v írskom bahne. Cítim sa byť pripravený na preteky.“

Je fajn, že v tíme sa toho veľa nezmenilo a budeme jazdiť s vecami, ktoré dobre poznám a taktiež ľudia v tíme sú skvelí. Pribudlo niekoľko nových sponzorov, z čoho mám úprimnú radosť a na našich bicykloch bude len to najlepšie a to isté platí aj o tíme,‘‘ povedal Greg Callaghan.

„V tíme Devinci budem už 5. rok a som nadšená rovnako ako v prvý deň so značkou. Pripravujeme sa na ďalšiu skvelú sezónu a teším sa na novinky, ktoré sú pre nás v tíme nachystané!‘‘ Vyjadrila sa Georgia Astle.

„Veľmi sa teším na ďalší rok strávený s touto posádkou! Zmeny, ktoré sme urobili sú skvelé a ja som pripravený odpáliť to už v marci!“ – Evan Wall

Nová sezóna, noví sponzori

V roku 2023 bude DGR spolupracovať s dvoma novými partnermi: americkým výrobcom bŕzd Hayes a SendHit – francúzsku značku špecializujúcu sa na chrániče rúk a ďalšie inovatívne produkty. Hayes je ikonická značka, ktorá pred viac ako 25 rokmi patrila k priekopníkom v oblasti hydraulických kotúčových bŕzd.

Túto sezónu budú Geo, Evan a Greg jazdiť na svojich bicykloch najnovší produkt Hayes, Dominion.

„My v Hayes sme nadšení, že sme sa pustili do spolupráce s tímom Devinci a dúfame, že to bude prvý rok z mnohých, kde budú Hayes a Devinci spoločne dosahovať stále vyššie ciele. Môže to znieť zvláštne, že sa snažíme tím zrýchliť brzdením, ale veríme, že aj to je kľúč k úspechu.“

„Aj keď sú komponenty, ktoré dodávame malé, naša účasť je pre nás všetkých tu v Hayes veľkou vecou a budeme usilovne pracovať na tom, aby tieto malé súčiastky mali čo najväčší vplyv. Máme pred sebou fantastickú spoločnú sezónu,“ povedal Joshua Riddle, marketingový manažér v Hayes.

Aktuality

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Zavrieť reklamu