Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout van Aert priznal, že išiel na limite: Bol som taký zmätený, že som zabudol na svoj vlastný šprint

Mathieu van der Poel zvládol záver Majstrovstiev sveta v cyklokrose takticky dokonale a v záverečnom šprinte bol v lepšej pozícii, čím rozhodil Wouta van Aerta.
Martin Sarvaš
Wout van Aert priznal, že išiel na limite: Bol som taký zmätený, že som zabudol na svoj vlastný šprint

Wout van Aert skončil na Majstrovstvách sveta v cyklokrose v Hoogerheide na druhom mieste po 67-minútovom súboji s dlhoročným rivalom Mathieu van der Poelom.

Van Aert očakával, že Holanďan zaútočí v sekcii s prekážkami, v ktorých bol Van der Poel vždy silnejší a rýchlejší, avšak nestalo sa.

Van der Poel už v záverečnom kole počítal s tým, že sa pôjde do šprintu, a tak sa naň dokázal dobre takticky prichystať: „V poslednom kole som sa cítil veľmi uvoľnene. Každý odo mňa očakával nástup pri bariérach, ale už som vedel, že chcem ísť do šprintu.“

Mathieu van der Poel vošiel na cieľovú rovinku na asfalte na druhom mieste a v momente, ako sa Wout van Aert obzrel, rozbehol svoj šprint a Belgičan už nedokázal nabrať dostatočnú rýchlosť, aby Van der Poela predbehol.

„Úvodnú polhodinu som bol na svojom limite“

„Som sklamaný, že som preteky nevyhral. Od prvej minúty na mňa Mathieu vyvíjal veľký tlak. Úvodnú polhodinu som bol na svojom limite,“ cituje Van Aerta tím Jumbo-Visma.

„Potom som sa sústredil na šprint, pretože útočiť by nebola najlepšia taktika. Pripravil som sa na scenár, v ktorom budem v cieľovej páske druhý. Bol som trochu zmätený, keď ma vytlačil dopredu. Ale je to súčasť pretekov.“

„Nenávidím to, ale milujem to,“ napísal Wout van Aert k fotografii s Mathieu van der Poelom.

„S odstupom času by som mal možno väčšiu šancu, keby som išiel hneď do šprintu. ‚Chapeau‘ Mathieuovi za vytlačenie takého šprintu,“ povedal Wout van Aert.

„V mojej mysli som vždy očakával, že budem v šprinte na druhom mieste kvôli umiestneniu bariér. Sústredil som sa na to a bol som taký zmätený, že som zabudol na svoj vlastný šprint,“ dodal sklamaný Van Aert po vyrovnaní sa so striebornou medailou.

Aktuality

11.05.2024 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu