Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Miguel Ángel López sa stal celkovým víťazom Okolo San Juan, Sagan predviedol výbornú formu

Peter Sagan sa umiestnil v top10 v šiestich etapách z celkovo siedmich etáp Okolo San Juan 2023.
Martin Sarvaš
Miguel Ángel López sa stal celkovým víťazom Okolo San Juan, Sagan predviedol výbornú formu

Miguel Ángel López (Medellín-EPM) si pripísal víťazstvo v celkovom hodnotení pretekov Okolo San Juan po záverečnej siedmej etape, ktorú vyhral Sam Welsford (DSM) v hromadnom šprinte pred Fabiom Jakobsenom (Soudal-QuickStep) a Giacomom Nizzolom (Israel Premier Tech).

Majster sveta Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) sa pokúsil o únik v poslednom kole mestského okruhu v spoločnosti Quinna Simmonsa (Trek-Segafredo), čo spôsobilo značnú paniku v pelotóne za ním.

Evenepoel vyštartoval 14,5 km pred cieľom, pričom si vybudoval maximálny náskok len za pol minúty a prinútil pelotón výrazne zrýchliť.

Napokon sa šprintérom podarilo zlikvidovať únik a v záverečnom šprinte triumfoval Welsford, pričom Peter Sagan sa umiestnil na 8. mieste.

López rozhodol suverénne na Alto Colorado

Miguel Ángel López získal rozhodujúci náskok v piatej etape, ktorý sa končila stúpaním na Alto Colorado.

Remco Evenepoel sa snažil o sólo únik, ale napokon to bol práve López, ktorý prišiel do cieľa osamote s polminútovým náskokom pred Filippom Gannom (Ineos).

„Vo finále bolo napätie ako vždy, ale musím poďakovať svojmu tímu, že to pre mňa kontroloval,“ povedal López. „Je to pre mňa a tím veľmi potešujúce po všetkej práci, ktorú sme do toho vložili. Je to niečo, čo som si nepredstavoval, pretože som mal zlý koniec minulého roka a nemal som veľa času sa pripraviť na tieto preteky.“

Uvidí sa však, či víťazstvo Lópeza v Argentíne urobí niečo pre jeho návrat do WorldTour. 28-ročný jazdec podpísal zmluvu s kontinentálnym tímom Medellín-EPM, pretože jeho tím Astana ho v decembri nečakane prepustil pre údajnú väzby na doktora Marcosa  Maynara, ktorý je momentálne v centre antidopingového vyšetrovania v Španielsku.

Sagan v dobrej forme

Peter Sagan síce počas pretekov Okolo San Juan pri príležitosti svojich 33. narodenín oznámil, že rok 2023 bude jeho posledným na cestnom bicykli vo WorldTour, no napriek tomu predviedol výborné výkony.

Okrem jednej vrchárskej etapy bol Sagan vždy v záverečnom šprinte a bojoval o popredné priečky, pričom šesťkrát skončil v top10. Najlepšie sa umiestnil na druhom mieste v 4. kopcovitej etape, kedy ho pred cieľovou čiarou porazil Fernando Gaviria (Movistar).

Pozrite si tiež

Momentálny program Petra Sagan obsahuje klasiky Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne – Brusel – Kuurne, Miláno – San Remo, Paríž-Roubaix a GrandTour preteky Tour de France.

Po skončení profesionálnej kariéry na cestnom bicykli sa chystá vrátiť k horskému bicyklu, na ktorom pôvodne začínal a chcel by sa kvalifikovať na Olympijské hry v Paríži 2024.

Výsledky Petra Sagana na Okolo San Juan 2023:

Aktuality

Včera 22:40 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

Včera 18:18 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

Včera 17:37 Jonathan Milan vyrovnal Pogačarov hetrik a v šprinte vyhral tretiu etapu na Giro d’Italia.

Taliansky šprintér je suverénne najlepším šprintérom na Gire a v trinástej etape zvíťazil pred Stanislawom Aniolkowskim a Philom Bauhausom.

Včera 12:42 Zranený fotograf fotí televízny prenos z Giro d’Italia a vytvára skvelé umelecké fotografie.

Jered Gruber je bezpochyby jedným z najlepších fotografov cestnej cyklistiky na svete. Musel však podstúpiť operáciu kolena, kvôli čomu nemôže fotiť na Gire, a tak si vymyslel skutočne kreatívny spôsob, ako zachytiť momenty na talianskej Grand Tour.

Včera 11:41 Fotogaléria: 15 skvelých fotografií z víťazstva Juliana Alaphilippea na Giro d’Italia.

„Išli sme najprv vo veľkej skupine a potom som si spolu s Mircom Maestrim povedal: Ideme. Aj on si dnes naozaj zaslúžil vyhrať, bol úžasný a spolupracovalo sa nám super.“

Zavrieť reklamu