Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Mercedes T180 d je praktické a pohodlné rodinné auto

Minivan od Mercedesu spĺňa presne to, čo by ste od neho čakali. Poskytuje prémiovú kvalitu, výbavu a pohodlie.
Matúš Bušík
Mercedes T180 d je praktické a pohodlné rodinné auto

Mercedes T 180 d v sebe na prvý pohľad kombinuje vlastnosti osobného a úžitkového vozidla. Zadná časť s veľkým kufrom pripomína dodávku z triedy V, zatiaľ čo predná sa viac podobá na osobné vozidlo.

Na prvý pohľad zaujmú aj zadné dvere, ktoré sa nachádzajú na oboch stranách a otvárajú sa vysunutím – vec typická pre veľké dodávky.

Lyžiny  na streche majú v sebe integrované priečniky, takže ich viete jednoducho použiť a namontovať na ne nosič na bicykle alebo strešný box, prípadne lyžiarsku výbavu. Takýto nosič nemám, takže som používal ten na ťažné zariadenie.

Veľmi pekná je predná maska vozidla a čo sa týka celkovo estetickej stránky, nie sú tu žiadne prehnané veci. Dizajn skôr pôsobí jednoducho a vkusne. Osobne sa mi veľmi páčila bordová farba laku.

Interiér 

Pozrime sa aj dovnútra vozidla, ktoré hneď na prvý dojem poskytuje veľkorysý priestor, či už ide o predné sedadlá, na ktorých sedíte o niečo vyššie ako v klasickom aute a máte tak dostatočný rozhľad okolo seba, alebo o zadné, ktorých veľkou výhodou je, že sú to tri naozaj plnohodnotné sedadlá. Pohodlne sa tu teda usadia aj traja dospelí ľudia.

Kufor je, ako by ste od tohto typu vozidla očakávali, dostatočne veľký – 517 l – a vojde doň všetko, čo potrebujete. Ak by ste T 180 používali ako rodinné vozidlo, myslím si, že kočiar sa doň vojde pohodlne. Výhodou kufra je aj to, že má naozaj nízke dno, čo oceníte pri nakladaní a vykladaní.

Čo sa týka displeja, je dostatočne veľký a ovláda sa intuitívne. Na ovládanie som si zvykol za krátky čas a veľa funkcií môžete ovládať priamo na volante pomocou malých dotykových tlačidiel. Toto sa mi naozaj páčilo a verím, že je to budúcnosť.

V príplatkovej výbave, ktorú sme testovali, bola aj funkcia Keyless go,  vďaka ktorej auto nemusíte odomykať ani zamykať. Stačí, ak sa k nemu priblížite na pár metrov a ono urobí všetko potrebné.

Pod kapotou 

Vozidlo sme testovali s najsilnejším možným motorom, a síce s 1,5 l dieselom s výkonom 85 kW/116 k. Na bežnú prepravu jednej alebo dvoch osôb a menšieho nákladu to stačí, ale na nejaké zbesilé predbiehanie to nie je. Ak by som mal v aute 5 ľudí a nejaký náklad, asi by som sa predbiehania vzdal úplne.

V tejto výbave má T 180 automatickú 7-stupňovú prevodovku a spotreba, samozrejme, závisí od terénu a štýlu jazdy. Na dlhších trasách som ju dokázal ustrážiť niekde na úrovni 6 l/100 km. Na diaľnici to bolo aj niečo cez 7 l/100 km.

Výsledný dojem 

V aute sa sedí veľmi pohodlne a pohodlné je aj jeho riadenie. K tomu prispieva množstvo asistenčných systémov, ktorých aktiváciu si volíte sami. Poskytuje dostatok priestoru pre viacčlennú rodinu. Výhodou sú veľký kufor s nízkym dnom a tri samostatné sedadlá vzadu.

Aktuality

Včera 17:48 Nezastaviteľný Tadej Pogačar vyhral na Giro d’Italia už po piatykrát, horskú etapu museli pre sneženie skrátiť.

Na druhom mieste skončil Giulio Pellizzari pred tretím Danielom Martínezom, ktorý sa posunul na druhé miesto v celkovej klasifikácii, pretože Geraint Thomas s ním už v závere neudržal tempo.

Včera 16:44 Ground Trnava: Bicyklový obchod, ktorý spojil najväčšiu konkurenciu, Trek a Specialized.

„Za dva týždne sme spravili rekordný obrat za celé obdobie fungovania firmy,“ hovorí Richard Trebatický, majiteľ trnavského bicyklového obchodu Ground po presťahovaní do nových priestorov.

Včera 14:39 Video: Ako sa rodilo víťazstvo Simče Kuchyňkovej v pretekoch svetového pohára v endure?

Pretekársky tím Okoeverywhere Racing prináša pohľad na ďalší súťažný víkend v pretekoch svetového pohára, ktoré sa uskutočnili v poľskom meste Bielsko-Biala, ktoré je už roky vyhlásenou enduro lokalitou.

Včera 13:32 Svetový pohár v zjazde v poľskom Szczyrku vyhral premiérovo Ronan Dunne, v ženách najrýchlejšou Marine Cabirou.

Okrem Íra boli v top 5 už iba francúzski pretekári. Najlepšie zo Slovákov zajazdil Rasťo Baránek, ktorý skončil na 34. mieste a postup do finále mu unikol len o 0,8 sekundy.

Včera 12:27 Dylan Groenewegen zvíťazil na belgickej klasike Okolo Limburgu a dočkal sa prvej výhry od januára.

Groenewegen bol tento rok už deväťkrát na pódiových priečkach, ale len dvakrát vyhral. Na pretekoch Okolo Limburgu skončil na druhom mieste Maurice Ballerstedt pred Arnaudom De Liem.

Zavrieť reklamu