Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Bosch predstavuje nový ľahký a silný pohon pre pretekársky eMTB 

Pretekári sa konečne dočkali. Nekompromisný výkon pre tú najrýchlejšiu jazdu ponúka rad Performance Line CX Race v limitovanej edícii s podporou až 400 percent vlastného výkonu a nízkou hmotnosťou 2,75 kg.
Matúš Bušík
Bosch predstavuje nový ľahký a silný pohon pre pretekársky eMTB 

V pretekoch na horských elektrobicykloch rozhodujú o víťazstve zlomky sekundy a na to sa hodí mať to najlepšie – nový pohon Bosch Performance Line CX Race Limited Edition.

Táto jednotka bola vyvinutá v spolupráci s profesionálnymi športovcami a s využitím dlhoročných skúseností spoločnosti Bosch z pretekov disciplíny eMTB.

Režim Race s priamou odozvou, nekompromisnou podporou a nízkou hmotnosťou je ideálny predpoklad pre dosiahnutie lepších časov.

Pohon Performance Line CX Race Limited Edition naplno odhalí svoj potenciál v náročných pretekoch eMTB, na športových trailoch s ťažkými technickými úsekmi, prudkými výjazdmi a odvážnymi zjazdmi.

Režim Race ponúka energickú, priamu podporu až 400 percent naviac k sile vlastného šliapania. Jazdec tak môže rýchlejšie dosiahnuť maximálnu podporu a môže ju využívať na maximum, kým sa pri rýchlosti 25 km/h nespustí obmedzovač rýchlosti.

Vďaka technológii umožňujeme športovcom súťažiť s ešte väčšími úspechmi

S hmotnosťou 2,75 kg je nová pohonná jednotka najľahšia v celom portfóliu spoločnosti Bosch, takže znižuje hmotnosť bicykla a zlepšuje jeho ovládateľnosť.

Točivý moment 85 Nm ponúka maximálny výkon a zrýchlenie v akejkoľvek situácii, či už v ostrých zákrutách, alebo po prekonaní prekážky.

Výkonný motor poskytuje podporu aj pri vysokej frekvencii šliapania cez 120 otáčok za minútu.

„Sám som vášnivý jazdec eMTB a presne viem, aké sú na trati bolesť, námaha a vzrušenie,“ vysvetľuje Claus Fleischer, riaditeľ spoločnosti Bosch eBike Systems.

„Som obzvlášť hrdý na to, že vďaka našej technológii umožňujeme športovcom súťažiť s ešte väčšími úspechmi. Odvetvie horských elektrobicyklov sa celosvetovo stále viac profesionalizuje a my tento vývoj aktívne podporujeme.“

Historická podpora e-bikov a profesionalizácia

Jazda na horských elektrobicykloch je hlboko zakorenená v DNA spoločnosti Bosch eBike Systems. Už v roku 2010 bolo jedno z prvých eMTB vybavené pohonom Bosch.

V posledných rokoch hrá spoločnosť Bosch eBike Systems hlavnú úlohu v pretekoch eMTB, o čom svedčí viac ako 70 umiestnení na stupňoch víťazov v pretekoch po celom svete iba v tejto sezóne.

Aktivity značky idú ale oveľa ďalej. Spoločnosť sa aktívne podieľala na vzniku a profesionalizácii tohto športu a mala zásadný podiel na vytvorení prostredia pre profesionálne preteky v podobe Svetovej série pretekov v disciplíne enduro EWS-E.

Spoločnosť Bosch sa tiež zaviazala k férovému pretekaniu, jednotným predpisom a aktívnym opatreniam proti tuningu.

Aktuality

13:46 Repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R sú dostupné už aj na Slovensku.

Decathlon dal po prvýkrát do predaja pretekársky špeciál v apríli a do pár hodín boli bicykle vypredané. Na webe slovenského Decathlonu je uvedené, že bicykle nemajú priamo v predajniach, ale je ich možné objednať s doručením od šiestich dní.

10:39 Šéf Bora-Hansgrohe reaguje na špekulácie o prestupe Pidcocka a Van Aerta do ich tímu.

„Majú dlhodobé zmluvy. Rešpektujeme ich,“ hovorí Ralph Denk, šéf tímu Bora-Hansgrohe, do ktorého vstúpil veľký sponzor Red Bull. (Sporza)

10:13 Jonas Vingegaard už trénuje naplno, ale jeho štart na Tour de France je stále otázny.

Vingegaard utrpel v apríli početné zranenia pri páde na pretekoch Okolo Baskicka – mal zlomenú kľúčnu kosť, niekoľko rebier a utrpel kolaps pľúc. Momentálne trénuje individuálne na Malorke.

09:50 Birell Bikefest 2024: 10 vecí, ktoré si nesmiete zabudnúť.

Do začiatku Birell BikeFestu 2024 zostáva už iba zopár hodín. Prečítajte si zoznam tých najpotrebnejších vecí, ktoré by vám v Kálnici nemali chýbať.

Včera 17:56 Biniam Girmay sa konečne dočkal víťazstva a vyhral belgickú klasiku Circuit Franco-Belge.

Girmay odstúpil z Giro d’Italia po páde v štvrtej etape, takže výhra v Belgicku je veľkým zadosťučinením a potvrdením dobrej formy pred štartom na Tour de France. V záverečnom šprinte v Mont-de-l’Enclus skončil na druhom mieste Axel Zingle pred tretím Marcom Hirschim.

Zavrieť reklamu