Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Teleskopická sedlovka Wolf Tooth Resolve má hladký chod a automatické odvzdušňovanie

Americká spoločnosť Wolf Tooth prichádza na trh so svojou vlastnou teleskopickou sedlovkou Resolve.
Matúš Bušík
Teleskopická sedlovka Wolf Tooth Resolve má hladký chod a automatické odvzdušňovanie

Nová teleskopická sedlovka Wolf Tooth Resolve má unikátny funkčný dizajn. Jeho hlavným prvkom je otvorený olejový kúpeľ, ktorý zabezpečuje ten najhladší chod.

Američania vymysleli a následne si patentovali aj automatické odvzdušňovanie sedlovky. Všetok vzduch, ktorý sa dostane dnu do komory je automaticky vytlačený s každým stlačením alebo vysunutím sedlovky.

To znamená, že sedlovka nikdy neklesne a vysúvať sa bude rýchlo a hladko.

Wolf Tooth Resolve má aj najnižšiu výšku zámku spomedzi dostupných teleskopických sedloviek na trhu a to len 32 mm a patrí aj k najľahším sedlovkám na trhu, keď do úvahy berieme pomer gramov k milimetrom zdvihu.

Vzhľadom k precíznosti a vysoko presnému strojárskemu spracovaniu je aj vakel do strán minimálny.

K dispozícii budú aj podložky, ktorými môžete meniť zdvih do vopred zvolených polôh.

Obrovskou výhodou tejto sedlovky je aj fakt, že servis dokáže vyriešiť skúsenejší domáci mechanik s potrebným náradím.

Teleskopická sedlovka Wolf Tooth Resolve bude dostupná v priemeroch 30,9 a 31,6 mm a so zdvihmi 125, 160 a 200 mm.

Podložky na úpravu zdvihu sa dajú kúpiť samostatne alebo v balení. Taktiež je na vás či si sedlovku kúpite s ovládaním Wolf Tooth ReMote alebo bez neho.

Výrobcom uvádzaná cena sa pohybuje v rozmedzí od 350 do 440 $, v závislosti od toho, akú veľkosť zvolíte a či budete objednávať aj s ovládaním.

Český importér značky Wolf Tooth zookee.cz uvádza cenu v rozmedzí 12 000 – 13 000 Kč a sedlovky by mali byť na stránke dostupné už v tomto mesiaci.

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu