Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan sa chystá na historicky prvé Majstrovstvá sveta v disciplíne gravel

"Čísla sú stále dobré, len iní jazdci majú niekedy lepšie čísla. Cyklistike mám stále čo dať," povedal Sagan.
Martin Sarvaš
Peter Sagan sa chystá na historicky prvé Majstrovstvá sveta v disciplíne gravel

Peter Sagan zamieri začiatkom októbra do Talianska, kde sa zúčastní historicky prvého ročníka Majstrovstiev sveta v disciplíne gravel.

Prvé dva ročníky šampionátu sa uskutočnia v Taliansku, pričom Sagan sa postaví na štart prvej edície vo Venete v severnom Taliansku 8. – 9. októbra 2022.

Peter Sagan povedal, že plánuje súťažiť v Taliansku, aby „vrátil ľuďom“, ktorí ho podporovali počas jeho kariéry, vrátane niektorých jeho sponzorov Specialized, Sportful a 100%.

Vysvetlil tiež, že jeho súčasný tím Total Energies mu nedávno umožnil využiť príležitosti v cyklistike nielen so zameraním na cestu – v USA bol na elektrobicyklových majstrovstvách sveta i na gravelových pretekoch.

„Dozvedel som sa o šampionáte a áno, je to rozhodnutie na poslednú chvíľu, ale chcem do toho ísť. Bude ťažké prísť v najlepšej kondícii a vyhrať, ale to nie je pre mňa dôležité. Chcem sa poďakovať ľuďom, ktorí ma tak dlho podporujú a vrátiť fanúšikom to, čo chcú. To je najdôležitejšie,“ vyjadril sa Sagan.

„Užil som si atmosféru na pretekoch elektrobicyklov, bolo príjemní stretnúť sa s fanúšikmi a pretekať pre verejnosť. Výsledok je dôležitý, áno, ale oplatí sa to aj ľuďom,“ povedal.

Sagan zopakoval vtip z nedávneho rozhovoru: „Možno získam titul majstra sveta a skončím s cestnou cyklistikou.“

„Nie, nie, v tejto chvíli by som neodstúpil. Samozrejme som len žartoval! Čísla sú stále dobré, len iní jazdci majú niekedy lepšie čísla. Cyklistike mám stále čo dať,“ dodal.

Aktuality

15:26 Video: Peter Sagan spadol v úvode prvej etapy Okolo Maďarska, v pretekoch pokračuje.

Len 35 km po štarte došlo k pádu piatich jazdcov, pri ktorom skončil na zemi Peter Sagan a aj ďalší jazdec tímu Pierre Baguette Daniel Vysočan. Zo záznamu pádu to vyzerá, že neutrpeli vážnejšie zranenia v pretekoch pokračujú.

12:48 Video: Najlepšie momenty zo svetového pohára v zjazde vo Fort William zachytené v Sleeper Shreedit.

Už tradične najlepšie zostrihy z pretekov svetového pohára prináša Sleeper, ktorý nevynechal ani prvé kolo zjazdu vo Fort Williame. Toto video baví a je prešpikované skvelými momentmi.

12:03 Detaily 5. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

V poradí tretia etapa, v ktorej sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte, má dĺžku 176 km a prevýšenie 2180 m.

11:47 Foto: Peter Sagan na prezentácii pred štartom na pretekoch Okolo Maďarska.

Sagan bude štartovať za slovenský tím Pierre Baguette na maďarských cestných etapových pretekoch, ktoré sa uskutočnia od 8. do 12. mája. Dnešná etapa má necelých 170 km a prevýšenie len 232 m, takže sa očakáva dojazd v hromadnom šprinte.

Včera 17:03 Jonathan Milan predviedol skvelý šprint a vyhral štvrtú etapu Giro d’Italia.

23-ročný Talian vyhral etapu v štýle monumentu Miláno-San Remo pred Kadenom Grovesom a Philom Bauhausom.

Zavrieť reklamu