Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Detaily 2. etapy Okolo Slovenska 2022: Dĺžka, prevýšenie, časový harmonogram

Kopcovitá etapa z Hlohovca do Banskej Štiavnice má dĺžku 186 km a prevýšenie 2950 metrov.
Martin Sarvaš

2. etapa: Hlohovec – Banská Štiavnica (186 km)

  • Dátum: 15.9.2022
  • Dĺžka: 185,8 km
  • Prevýšenie: 2950 m
  • Štart: 12:45 hod
  • Cieľ: 17:15 hod
  • 3 rýchlostné prémie: Partizánske, Oslany, Banská Štiavnica
  • 6 horských prémií: Tepličky, Penhýbel, Kostivrch, Červená Studňa, Štiavnické bane, Klinger
  • Naživo na RTVS Šport od 16:00 hod

Tretí deň prevedie cyklistov na trase z Hlohovca do Banskej Štiavnice. Prvé štyri kilometre cez Hlohovec sa opäť budú niesť v znamení slávnostného štartu. Porcia 186,3 kilometra ponúka tri rýchlostné prémie (Topoľčany, Partizánske a Banská Štiavnica pri prvom prejazde cieľom) a šesť horských. O prvú pretekári zabojujú hneď 4,6 km po ostrom štarte na vrchu Tepličky.

Ďalšie body do vrchárskej súťaže nazbierajú na stúpaní Penhýbel, Kostivrch, Červená Studňa, Štiavnické Bane a Klinger v Banskej Štiavnici.

Zvlnená trať prevedie cyklistov cez brtky Nitrianskej pahorkatiny a bude pritvrdzovať náročnosť stúpaní smerom na Tríbeč, Vtáčnik až do Štiavnických vrchov. Na medzinárodný pelotón sa môžu tešiť fanúšikovia Radošiny, Nitrianskej Blatnice, Topoľčian, Partizánskeho, Novej Bane, Žarnovice, Banskej Štiavnice, Sv. Antona a ďalších obcí na trase.

Časový harmonogram

Aktuality

10:58 Dokumentárny film o Michalovi Marošim uvidíte už čoskoro v Bratislave aj na BikeFeste v Kálnici.

Dokument Ten, co slaví každý den nie je len obyčajný športový dokument, ale ide o portrét človeka, ktorý stál nespočetnekrát na hrane medzi životom a smrťou.

09:29 Wout Van Aert nie je v najlepšej forme, ale potvrdil návrat na preteky a odštartuje na etapáku v Nórsku.

Van Aert utrpel v marci pri páde na klasike Dwars door Vlaandren početné zranenia – sedem zlomených rebier, kľúčnu kosť a prasknutú hrudnú kosť. Zrušil štart na Giro d’Italia, no zotavuje sa a mohol by sa zúčastniť na Tour de France.

Včera 17:48 Nezastaviteľný Tadej Pogačar vyhral na Giro d’Italia už po piatykrát, horskú etapu museli pre sneženie skrátiť.

Na druhom mieste skončil Giulio Pellizzari pred tretím Danielom Martínezom, ktorý sa posunul na druhé miesto v celkovej klasifikácii, pretože Geraint Thomas s ním už v závere neudržal tempo.

Včera 16:44 Ground Trnava: Bicyklový obchod, ktorý spojil najväčšiu konkurenciu, Trek a Specialized.

„Za dva týždne sme spravili rekordný obrat za celé obdobie fungovania firmy,“ hovorí Richard Trebatický, majiteľ trnavského bicyklového obchodu Ground po presťahovaní do nových priestorov.

Včera 14:39 Video: Ako sa rodilo víťazstvo Simče Kuchyňkovej v pretekoch svetového pohára v endure?

Pretekársky tím Okoeverywhere Racing prináša pohľad na ďalší súťažný víkend v pretekoch svetového pohára, ktoré sa uskutočnili v poľskom meste Bielsko-Biala, ktoré je už roky vyhlásenou enduro lokalitou.

Zavrieť reklamu