Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Majstrami sveta v zjazde na bicykloch pre rok 2022 sú Loic Bruni a Vali Höll

Vali Höll sa po senzačnej jazde stala prvou rakúskou pretekárkou, ktorá vyhrala majstrovstvá sevta. Loic Bruni sa z majstrovského titulu teší už po piatykrát.
Matúš Bušík
Majstrami sveta v zjazde na bicykloch pre rok 2022 sú Loic Bruni a Vali Höll

Zdroj: Red Bull Content Pool

V ženských pretekoch sa do horúceho kresla posadila ku koncu so solídnym časom Nemka Nina Hoffman a na štarte po nej zostávali už len tri pretekárky.

Domáca favoritka Myriam Nicole mala na treťom medzičase náskok dvoch sekúnd. Avšak spodná časť trate jej vôbec nevyšla, stratila na nej množstvo času a zaradila sa na priebežné 2. miesto.

Rakúšanka Vali Höll predviedla perfektnú jazdu bez chýb a s náskokom 0,906 sekundy sa posadila do horúceho kresla. Táto jazda jej priniesla prvý titul majsterky sveta v elitnej ženskej kategórii.

Jedinou jazdkyňou, ktorá mohla Vali Höll pripraviť o majstrovský titul bola po zranení jazdiaca Švajčiarka Camille Balanche, tá však s jej aktuálnou formou obsadila 4. miesto.

Víťazka Vali Höll po pretekoch povedala: „Pred pretekmi som si hovorila, že ak by to vyšlo na medailu, bolo by to vynikajúce. Vôbec mi nenapadlo rozmýšľať nad víťazstvom. Ani neviem, čo sa to vlastne stalo a prečo som bola taká rýchla.“

Zdroj: Red Bull Content Pool

V mužských pretekoch sedel v horúcom kresle austrálsky jazdec Troy Brosnan, keď na štarte ostávalo posledných 5 jazdcov. Jeho priebežne najlepší čas sa podarilo prekonať domácemu Francúzovi Loicovi Brunimu takmer o 4 sekundy.

Ďalšiemu Francúzovi Lorisovi Vergierovi sa podarilo zajazdiť čistú jazdu, ale za priebežne prvým Brunim zaostával zhruba o 3 sekundy. Na štarte zostával posledný pretekár Amaury Pierron.

Tomu sa podarilo zajazdiť druhý najrýchlejší čas dňa, keď na víťaza Loica Bruniho stratil 2,5 sekundy. Najrýchlejší traja jazdci na francúzskej trati v Les Gets sa stali Francúzi, ktorí si užívali masívnu podporu domáceho publika.

Loic Bruni sa stal iba štvrtým jazdcom, ktorému sa podarilo vyhrať majstrovský titul na domácej pôde a po pretekoch sa vyjadril.

„Táto sezóna pre mňa nie je tou najlepšou, ale snažil som sa na tieto preteky pripraviť najlepšie ako som mohol. Jazdu som si užíval a dostal som zo seba všetko. Nikdy sa mi nepodarilo vyhrať vo Francúzsku a teraz je to titul majstra sveta, je to úžasné a som veľmi šťastný!“

Slovenský pretekár Rasťo Baránek sa umiestnil na 44. mieste so stratou 15,342 sekundy. Junior Igor Vaško skončil vo svojej kategórii na 47. mieste.

Kompletné výsledky Majstrovstiev sveta v zjazde na bicykloch v Les Gets 2022:

Results Results (1)

Aktuality

11:14 Geraint Thomas odkazuje Pogačarovi: Užil si si zábavu. Urobme si zajtra pekný pokojný deň.

Thomas si zavtipkoval v príspevku na Twitteri (X) po tom, ako v závere šprintérskej tretej etapy Giro d’Italia ušiel do úniku s Tadejom Pogačarom.

10:27 Detaily 4. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Etapa v štýle monumentu Miláno-San Remo má dĺžku 190 km a prevýšenie 2079 m. V závere sa očakáva hromadný šprint, aj keď stúpanie Capo Mele tesne pred cieľom môže narušiť plány šprintérov.

09:47 Video: Christian Arehart skočil prvý quad backflip na MTB a už o pár dní ho môžete stretnúť na Bikefeste!

Mladý jazdec z Ameriky sa zapísal do histórie MTB a najmä disciplíny slopestyle veľkými písmenami. Podarilo sa mu ako prvému na svete ustáť quad backflip (štvorité salto vzad) na horskom bicykli. Christian Arehart sa už v minulom roku predstavil na Bikefeste a patril k najviac party ľuďom na kopci. Tento rok ho v Kálnici uvidíme znova a medzičasom sa z neho stala svetová hviezda.

Včera 17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

Včera 15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

Zavrieť reklamu