Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Video: Viktor Novák vám vo videu Soul in the Woods ukáže, že v prírode sa cíti najlepšie

Viktor Novák v spolupráci s Bikes on film natočili nové video.
Matúš Bušík

SOUL IN THE WOODS – keď som prvýkrát počul tento slogan Bavorskej značky Maloja clothing, hneď som vedel, že vystihuje celý môj život. Život v lese, v horách a s rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi.

Chcel som natočiť video, ktoré vystihuje túto frázu: „Soul in the wods“.

Zavolal som kamošom z videoprodukcie „Bikes on Film“ a dostali sme nápad navštíviť oblasť Portes du Soleil vo Francúzsku, pravdepodobne najväčšiu oblasť trailov prepojených lanovkami v Európe.

Celé natáčanie bola katastrofa za katastrofou,  v prvý deň Adam, hlavný kameraman spadol a urobil si dieru do nohy, potom sa mi pokazila dodávka a potom som zničil aj môj freeridový bike, takže som musel dokončiť video na mojom trailbiku.

Každopádne sa nám podarilo dať dokopy naozaj skvelé zábery a myslím si, že toto video skutočne odráža môj život a moju vášeň pre prírodu a outdoor.

Chcem poďakovať značke Maloja, za to, že ma podporili a umožnili vznik tohto videa, chalanom z Bikes on Film za vytvorenie týchto úžasných vizuálov, a všetkým ľuďom z hôr, ktorých som stretol na cestách a strávil som s nimi skvelé chvíle.

Pamätám si to, akoby to bolo včera. Mal som 13 rokov, bol som klasické dieťa, ktoré vyskúšalo množstvo športov a koníčkov, ale pri ničom som príliš dlho nezostal.

Ale potom sme sa jedného dňa odvážili pustiť do lesa na bikoch a našli lesné chodníčky, to sme ešte netušili že ich voláme traily. V ten deň sa pre mňa zmenil celý svet a ovplyvnilo to všetko čo prišlo ďalej.

Začali sme pomaly, ale napredovali rýchlo, skoky boli čoraz väčšie a z toho kopca sme sa kotúľali rýchlejšie a rýchlejšie. Ak sme sa chceli zlepšovať tak sme museli zobrať lopatu a postaviť si to, na čom sme chceli jazdiť.

Všetok voľný čas sme trávili vonku v lese, veľakrát aj vynechaním školy. Budovanie nových skokov bolo pre nás dôležitejšie.

Potom sa školské dni skončili a prišiel čas začať skutočný život. Ale nikdy som nebol človek, ktorý by chcel mať bežnú prácu, usadiť sa a nechať svoje sny rozplynúť.

Po mnohých „shitty-joboch“  som konečne dostal svoju prvú prácu ako trailbuilder. Dni strávené v lese mi nepripadali ako práca, skôr ako splnený sen, keďže som mohol robiť to čo ma skutočne baví.

Ale tiež som chcel cestovať a vidieť rôzne krajiny a jazdiť nové traily. Zbavil som sa prebytočného majetku a presťahoval som sa do domu na 4 kolesách – do starej zelenej dodávky Fiat Ducato.

Toto mi pomohlo tráviť menej času v mestách a viac vonku v prírode. Zobudiť sa na horskom parkovisku alebo na štrkovej ceste hlboko v lese, dať si dobré raňajky s kávou, zobrať lopatu a postaviť nový skok alebo jazdiť na biku a urobiť pár pekných fotiek na môj analógový fotoaparát, keď zapadne slnko, to je pre mňa perfektný deň. .

Pred pár rokmi som sa dal dokopy so značkou Maloja clothing a veľmi mi pomohli, podporili ma tým najlepším oblečením na trhu, ktoré môžem použiť na všetky moje outdoorové aktivity, no zároveň vniesli trochu toho horského štýlu. k mojim mestským outfitom.

Nie sú ako iné veľké outdoorové značky, ľudia okolo Maloja sú ako veľká rodina, všetci milujú pobyt v prírode. Nezáleží na tom, či na biku, lyžiach alebo len na túre v horách.

Aktuality

Včera 18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

Včera 17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

17.05.2024 22-ročný Belgičan takmer prišiel o výhru kvôli predčasnej oslave na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Fotofiniš štvrtej etapy nakoniec ukázal, že Warre Vangheluwe bol na cieľovej čiare o pár milimetrov skôr ako víťaz predošlých dvoch etáp a priebežný líder celkovej klasifikácie Sam Bennett. Mladý Belgičan dosiahol svoje prvé profesionálne víťazstvo.

17.05.2024 Jonathan Milan vyrovnal Pogačarov hetrik a v šprinte vyhral tretiu etapu na Giro d’Italia.

Taliansky šprintér je suverénne najlepším šprintérom na Gire a v trinástej etape zvíťazil pred Stanislawom Aniolkowskim a Philom Bauhausom.

Zavrieť reklamu