Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Inzercia

Frog bikes – kvalitné a ľahké detské bicykle

Biker
Frog bikes – kvalitné a ľahké detské bicykle

Spoločnosť Frog Bikes založili manželia Jerry a Shelley Lawsonovci v roku 2013. Ich cieľom bolo vyrábať ľahké a kvalitné, cenovo dostupné detské bicykle. Bicykle a komponenty sú navrhované s veľkým dôrazom na detskú anatómiu v spolupráci s Brunelovou univerzitou v Londýne.

Zameriavajú sa na dôležité veci ako napríklad geometriu rámu, ľahko dosiahnuteľné brzdové páčky, kratšie kľuky, šírkou prispôsobené riadidlá. Tak isto je dôležité aby bicykle ponúkali aj priestor pre rast dieťaťa a to vďaka nastaviteľným brzdám a výškovo nastaviteľným predstavcom.

V portfóliu značky sú bicykle s veľkosťou kolies od 14 do 26“ s ľahkými hliníkovými rámami.

Frog 40 14“

Frog 40 First Pedal je ľahký, len 6,5 kg vážiaci bicykel určený pre deti vo veku 3 až 4 roky s minimálnou dĺžkou vnútornej nohy 40 cm (meria sa od zeme po rozkrok). Ľahký a pevný hliníkový rám má kolesá veľkosti 14‘‘. Brzdové páčky TEKTRO s ľahkým chodom, umožňujú nastavenie ich vzdialenosti od riadidiel . Deti tak môžu brzdy z ľahkosťou bez problémov ovládať.

Patentované kľuky s Q-faktorom (optimálna vzdialenosť medzi pedálmi) zabezpečia jednoduché, ľahké a hlavne pohodlné pedálovanie so správnym základom po technickej stránke (žiadne vytáčanie kolien do strán či smerom dovnútra). Bicykel je dodávaný v siedmich farebných variantoch. K bicyklu sú dodávané odrazky a blatníky.

Frog 44 16“

Bicykel s ľahkým hliníkovým rámom s kolesami veľkosti 16“ Frog 44 First Pedal je určený pre deti vo veku 4 až 5 rokov. Minimálna dĺžka vnútornej nohy je 44 cm (meria sa od zeme po rozkrok). Detský bicykel je vybavený brzdami TEKTRO s ľahkým chodom, patentovanými kľukami s Q-faktorom a odrazkami s blatníkmi. Hmotnosť bicykla je menej ako 6,5 kg.

Frog 47 18“

Frog First Pedal 47 je tretí bicykel vo vylepšenom rade s ľahkým a pevným rámom, ktorý dieťaťu uľahčuje manipuláciu a manévrovanie. Bicykel bol navrhnutý tak, aby sa maximalizovala životnosť bicykla pri rastúcom dieťati. Ide o ideálny prvý pedálový bicykel pre 4 až 6-ročné deti s priemernou vnútornou dĺžkou nohy 47 cm.

Patentované kľuky zmenšujú vzdialenosť medzi pedálmi, zvyšujú efektivitu a komfort pre jednoduchšie šliapanie. S hmotnosťou len 6,75 kg. Je to jeden z najľahších 18” detských bicyklov na trhu. Súčasťou bicykla sú odrazky, blatník a zvonček.

Frog 53 20“

Frog 53 je ideálny viacúčelový  bicykel pre deti vo veku 5 až 8 rokov s priemernou vnútornou dĺžkou nohy 53 cm. Frog Bike bude rásť s vaším dieťaťom vďaka výškovo nastaviteľným riadidlám, ktoré je možné zdvihnúť alebo spustiť v rozsahu 40 mm a nastaveniu výšky sedadla  pomocou rýchloupínacieho mechanizmu.

Hybridné bicykle Frog sú ideálne na cesty, chodníky a tiež sú vhodné do lesa na lesné chodníky. Dodávajú sa s blatníkmi a možnosťou pripevnenia nosiča na rám na uľahčenie prepravy školských kníh alebo športových súprav.

Bicykel je vybavený 8-stupňovým radením FrogFitTechnology®, ktoré je špecifické pre mladých ľudí s krátkym zdvihom páky a ultraslickovou kabelážou. Samozrejmosťou sú patentované kľuky, ktoré zachovávajú nízky Q-Factor (vzdialenosť medzi pedálmi) pre jednoduchšie šliapanie.

Frog 62 24“

Frog 62 má ľahký hliníkový rám s  24“ kolesami, je určený pre deti vo veku cca 8 – 10 rokov s minimálnou dĺžkou vnútornej nohy 62cm. Bicykel je dostupný vo dvoch verziách – jedna má pevnú vidlicu a ráfkové brzdy, druhá má vzduchovú vidlicu so zamykaním, reguláciou tlmenia a hydraulickými kotúčovými brzdami. Radenie Shimano je 9-rýchlostné.

Bicykel s pevnou vidlicou váži len 9,25 kg. Pre optimálne pedálovanie sú oba bicykle vybavené patentovanými kľukami s nízkym Q-faktorom. Bicykle sú dodávané s blatníkmi a odrazkami.

Frog 69, 72 26“

Juniorský bicykel s 26“ kolesami je dostupný vo dvoch veľkostiach – 69 a 72. Hybridný bicykel Frog 69 je určený pre deti vo veku 10 – 12 rokov s minimálnou dĺžkou vnútornej nohy 69 cm. Horský bicykel Frog 69 (minimálnou dĺžkou vnútornej nohy 69 cm ) je určený pre deti 10 – 12 rokov a Frog 72 (minimálnou dĺžkou vnútornej nohy 72 cm ) pre deti od 13 rokov.

Riadidlá a výšku sedadla je možné nastavovať. Hybridný bicykel Frog 69 má pevnú vidlicu a ráfkové brzdy, horské bicykle Frog 69 a 72 sú vybavené vzduchovými odpruženými vidlicami s tlmením a zamykaním a hydraulickými kotúčovými brzdami. Bicykle sú dodávané so svetielkami, blatníkmi a zvončekmi.

 Značka Frog ponúka aj detské cestné bicykle s veľkosťami kolies 20, 24 a 26“.

Aktuality

16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

Zavrieť reklamu