Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan má už po tretíkrát Covid-19, z pretekov Okolo Švajčiarska odstúpil

Trojnásobný majster sveta informoval, že nemá žiadne príznaky a cíti sa dobre.
Martin Sarvaš
Peter Sagan má už po tretíkrát Covid-19, z pretekov Okolo Švajčiarska odstúpil

Peter Sagan mal pozitívny test na ochorenie Covid-19 a pred záverečnou etapou musel odstúpiť z pretekov Okolo Švajčiarska.

Sagan dostal Covid-19 už po tretíkrát za jeden a pol roka a práve postcovidový syndróm spôsobil jeho zdravotné problémy v úvode sezóny 2022. Až trikrát musel z pretekov odstúpiť a musel si dať trojmesačnú pauzu od pretekania.

Trojnásobný majster sveta však informoval, že nemá žiadne príznaky a cíti sa dobre: „Po dojazde siedmej etapy Okolo Švajčiarska mi dal lekár TotalEnergies test na Covid-19. Bohužiaľ, vyšiel pozitívne. Nemám žiadne príznaky a cítim sa dobre, ale z pretekov musím odstúpiť. Ďakujem vám za vašu podporu a budem vás ďalej informovať.“

Prečítajte si tiež

Peter Sagan vyhral na švajčiarskom etapáku tretiu etapu a pripísal si svoje 120. profesionálne víťazstvo, prvé víťazstvo v drese TotalEnergies a zároveň rekordné 18. etapové víťazstvo na Okolo Švajčiarska.

Pre Sagana boli etapové preteky vo Švajčiarsku prípravou a skúškou pred Tour de France. Vďaka víťazstvu v šprinte, v ktorom porazil elitných šprintérov aj klasikárov, si tak pravdepodobne zaistil štart na Tour.

Pelotón Okolo Švajčiarska výrazne zasiahol Covid-19 a odstúpilo mnoho jazdcov i celé tímy. Z pretekov odstúpili kompletné tímy Alpecin-Fenix, Jumbo-Visma a Bahrain Victorious, zatiaľ čo UAE Team Emirates, EF Education a Bora-Hansgrohe oznámili u svojich jazdcov viacero pozitívnych prípadov.

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu