Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Batohy

Test: Batoh CamelBak TORO Protector 8

Pohodlný ruksak s dobre rozčleneným úložným priestorom a kvalitným chráničom chrbta.
Hodnotenie: 4/5
136
Biker
Test: Batoh CamelBak TORO Protector 8

TORO patrí do línie Impact Protection. To znamená, že v jeho vnútri nájdete CE certifikovaný chránič chrbta. Aj s ním váži prázdny celkom rozumných 800 g, hlavne je však veľmi pohodlný a na chrbte stabilný aj v náročnom teréne.

Veľmi dobre sa dá prispôsobiť telu – perforované ramenné popruhy, dvojitý hrudný aj tie okolo pása sa dajú nastaviť v širokom rozsahu. Vnútri sa nachádza aj oddelenie na trojlitrový rezervoár CRUX, hoci k ruksaku žiadny nedostanete.

Bez neho má kapacitu 8 litrov, s ním pochopiteľne klesne na 5. Nám stačil na všetko, čo sme potrebovali na celodenný výjazd. Celá predná strana sa dá odklopiť, a tak nie je problém vo vnútri hocičo nájsť – zvlášť na neónovej podšívke.

Veci môžete rozdeliť aj do sieťovinového vnútorného vrecka, či pripnúť elastickými popruhmi. Trochu škoda je, že na bedrovom popruhu nie sú žiadne ďalšie vrecká. Práve tam zvyknú byť predmety častej potreby ako multikľúč najdostupnejšie.

Na strmších trailoch sme si s plne naloženým bikom občas buchli zozadu do helmy. Nič to však nemení na tom, že aj natlačený vecami drží veľmi bezpečne na chrbte. Aj po dlhých hodinách v sedle bol stále pohodlný a nebolel nás z neho chrbát.

foto: Bikeradar

Aktuality

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu