Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Detaily výkonu Mathieu van der Poela na pretekoch Amstel Gold Race

"Nemal nohy na to, aby som reagoval na každý útok," priznal Van der Poel, ktorý skončil napokon na 4. mieste.
Martin Sarvaš
Detaily výkonu Mathieu van der Poela na pretekoch Amstel Gold Race

Mathieu van der Poelovi sa síce nepodarilo vyhrať po druhýkrát domácu klasiku Amstel Gold Race, avšak podal obdivuhodný výkon a napokon skončil na štvrtom mieste. Víťazom sa stal Michal Kwiatkowski.

Celú trať dlhú 247,8km s prevýšením 3623 metrov absolvoval Mathieu van der Poel za 6:01:34 hod, s priemernou rýchlosťou 41,1 km/h a priemerným (normalizovaným) výkonom 349 Wattov.

Pre porovnanie, na monumente Okolo Flámska, ktorý MVDP vyhral, mal nižší priemerný normalizovaný výkon (338W) a aj nižší priemerný tep (141).

Prečítajte si tiež

Kwiatkowski zaútočil z vedúcej skupiny 22km pred cieľom a o 4km neskôr sa k nemu pripojil Benoît Cosnefroy (AG2R Citroën).

Prenasledovala ich silná skupina v zložení Tiesj Benoot, Mathieu van der Poel, Kasper Asgreen, Michael Matthews, Stefan Küng, Marc Hirschi, Dylan Teuns a Alexander Kamp. Skupina však nespolupracovala, takže vedúce duo prišlo spolu osamote až do cieľa. Van der Poel vyhral šprint o štvrté miesto.

„Bolo to ťažké. Je to vec rozhodnutí, ktoré urobíte, a myslím si, že som nemal nohy na to, aby som reagoval na každý útok,“ priznal Van der Poel.

„Určite som dnes spokojný s tímovou prácou, ale ak budem mať na konci jedného spolujazdca, môžem hrať inú hru ako oni. Ale samozrejme, v tom je sila tímu ako Ineos. Ak budeme mať vpredu dvoch jazdcov, potom môžem vyhrať preteky. Je to trochu ťažké, ale ideme ďalej.“

„Samozrejme, po mojom víťazstve vo Flámsku došlo k určitej dekompresii. Na tieto preteky som musel dobiť energiu a dúfam, že budúci týždeň budem na Paríž-Roubaix na 100 percent.“

„Boli to iné preteky proti rôznym jazdcom. Dnes to bolo to najlepšie, čo sme mohli dosiahnuť,“ dodal Mathieu van der Poel.

Výkon Mathieu van der Poela na Amstel Gold Race 2022

  • Dĺžka: 247,8km | Prevýšenie: 3623 m
  • Čas: 6:01:34
  • Priemerná rýchlosť: 41,1 km/h | Maximálna rýchlosť: 91,6 km/h
  • Priemerný tep: 144 | Maximálny tep: 190
  • Priemerná kadencia: 87
  • Priemerný výkon (normalizovaný): 349 W | Priemerný výkon: 296 W
  • Maximálny výkon: 1384 W
  • Kalórie: 6,394

Jazdu Mathieu van der Poela na Amstel Gold Race 2022 si môžete pozrieť aj na jeho Strave.

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu