Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Tadej Pogačar a Egan Bernal sa stretnú v súboji už čoskoro na pretekoch UAE Tour

Či je Pogačar v rovnako dobrej forme ako posledné dva roky, uvidíme už o pár týždňov.
Martin Sarvaš

Dátum prvých pretekov kategórie WorldTour v roku 2022 – UAE Tour – bol potvrdený od organizátorov na 20. – 26. februára.

Na pretekoch sa stretne dvojica mladých talentovaných vrchárov – dvojnásobný víťaz Tour de France Tadej Pogačar (UAE Emirates) a víťaz Tour z roku 2019 Egan Bernal (Ineos).

Veľkým favoritom mohol byť aj Joao Almeida, no keďže prestúpil do UAE Emirates, kde je lídrom Pogačar, bude pravdepodobne plniť úlohu domestika. Z ďalších silných kandidátov na GC štartujú Aleksandr Vlasov (Bora – hansgrohe), Jack Haig (Bahrain Victorious) či David De La Cruz (Astana Qazaqstan).

Zo šprintérov potvrdili účasť na UAE Tour Jasper Phillipsen (Alpecin), Arnaud Démare (Groupama FDJ), Elia Viviani (Ineos) i Caleb Ewan (Lotto Soudal).

Pozrite si celý zoznam štartujúcich na UAE Tour 2022.

Peter Sagan sa na preteky nechystá a najbližšie sa chystá na štart na francúzskych pretekoch Tour des Alpes.

Zatiaľ čo pandémia ochorenia Covid-19 prinútila organizátorov zrušiť preteky Tour Down Under a Vuelta a San Juan, 7-dňový etapák Spojených arabských emirátoch sa už pripravuje.

Na pretekoch budú platiť prísne opatrenia, ktoré sú stanovené domácou krajinou a štartovať môžu iba pretekári, ktorí sú kompletne zaočkovaní.

Prečítajte si tiež

Preteky musia tiež rešpektovať naďalej rešpektovať lekársky protokol UCI, ktorý zahŕňa „nefarmaceutické“ opatrenia proti Covid-19, ktoré boli zavedené v roku 2020: nosenie respirátorov, dezinfekčné zariadenia a PCR testy pred pretekmi.

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) chystá zverejnenie podmienok, pri ktorých dostanú pretekári preukaz UCI Health Pass a ktorý umožní štart na pretekoch.

Podľa UCI bolo do konca roka 2021 zaočkovaných 82,5 percenta jazdcov resp. personálu v profesionálnych tímoch.

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu