Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Iba 16-ročná Slovenka Vanesa Petrovská bude pretekať za profesionálny zjazdový tím UR Team

Mladá slovenská zjazdárka je prvou slovenskou cyklistkou v histórii, ktorá sa dostala do profesionálneho zjazdového tímu. S tímom UR Team podpísala zmluvu na tri roky.
Martin Sarvaš
Iba 16-ročná Slovenka Vanesa Petrovská bude pretekať za profesionálny zjazdový tím UR Team

Vanesa Petrovská podpísal s UR Teamom zmluvu na tri roky.

Iba 16-ročná slovenská zjazdárka Vanesa Petrovská bude tento rok pretekať za svetový zjazdový tím. Zmluvu profesionálnym NS Bikes UR Teamom podpísala na tri roky.

Vanesa Petrovská je prvou slovenskou cyklistkou v histórii, ktorá sa dostala do profesionálneho zjazdového tímu. V novom tíme bude jazdiť na bicykloch značky NS Bikes a mentorku jej bude robiť skúsená zjazdárka Tracey Hannah.

Vanesa Petrovská je obrovským talentom, čo ukázala aj pri víťazstve Majstrovstiev sveta do 15 rokov a dokonca vybojovala aj 5. miesto v ženskej elite na Crankworx.

Zúčastní sa na všetkých pretekoch Svetového pohára v zjazde 2022 a vyskúša si tiež niekoľko enduro pretekov. „Vždy sme podporovali ženské pretekárky a sme nadšení, že v tom môžeme pokračovať a podporovať ďalšiu generáciu šampiónov,“ píše sa vo vyjadrení tímu.

„Veľká novinka! Dostala som najväčšiu príležitosť vo svojej pretekárskej kariére a veľmi sa teším, že sa môžem pripojiť k UR Teamu! Na svojom novom bicykli sa už cítim skvele a už sa neviem dočkať pretekov Svetového pohára.“

„Ďakujem, že mi tím dáva príležitosť už od prvého roku v junioroch. Teším sa na dobré časy s tímom a verím v solídne výsledky. Vidíme sa na trati!,“ píše slovenská zjazdárka.

„Pre NS Bikes UR Team je rok 2022 rokom nových začiatkov a sme radi, že môžeme oznámiť, že sa k nám pripojí 16-ročná juniorka Vanesa Petrovská. Túto sezónu jej bude robiť mentorku skúsená zjazdárka Tracey Hannah a už sa nemôžeme dočkať jej progresu počas sezóny 2022.“

„Keď som podpísala zmluvu, tak mi dokonca začali chodiť ďalšie ponuky. Ale som rada, že sa to vôbec takto podarilo a už sa na to poriadne teším! Mala som ponuku z Commencalu, z tímu RockShox Trek, kde jazdí Vali Höll aj z Pinkbike-u, ktorý chystá pre budúci rok tím na svetové poháre.

„V zime budem dosť veľa odcestovaná, pretože s novým tímom máme už naplánované tréningové sústredenia na Novom Zélande, v Kanade, Anglicku a ešte potom niečo v Európe, takže to bude dosť nabitá zima. Čo sa týka pretekov v budúcej sezóne, chystám sa na preteky svetového pohára v zjazde a všetky zjazdové preteky na Crankworx,“ povedala nám Vanesa v rozhovore na jeseň.

Aktuality

18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu