Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Musíte vidieť: Video Continuum s Brettom Rheederom poskytuje neuveriteľný vizuálny zážitok

Kameramanské umenie sa spojilo s dokonalým štýlom kanadského freeridera Bretta Rheedera.
Martin Sarvaš

Všetko je prepojené. Každá jazda je rozšírením tej predchádzajúcej. Každá ďalšia jazda je prechodom na ďalší štart. Každá skúsenosť na sebe nadväzuje smerom k stavu plynutia nekonečného napredovania. V tomto kontinuu sa menia iba nastavenie mysle a perspektíva.

Vo filme Bretta Rheedera a Harrisona Mendela sú sekvencie jednotlivých pohybov prepojené ako súdržná kolekcia, pričom každý pohyb je jedinečný, no zároveň vytvára naprieč súvislú vizuálnu cestu neustále sa meniacou krajinou so zachovaním uzamknutej perspektívy.

Vytvorenie tohto vizuálneho triku neustáleho plynutia a plynulých prechodov z jednej scény do druhej bolo technickou výzvou pre jazdca aj kameramana a vyžadovalo si intenzívne plánovanie a oddanosť celého tímul.

„Stalo sa veľmi veľakrát, že nám už išli explodovali mozgy, keď sme sa snažili premýšľať o tom, aké bude ďalšie miesto a ako bude nasledovať uhol predchádzajúcej stopy zarovnaný s tou ďalšou. Bola to veľmi zložitá operácia, ale som rád, že sa nám to podarilo a že to dopadlo tak, ako to dopadlo. Ďakujem Shimanu za dôveru v moju kreativitu a všetkým ostatným, ktorí sa podieľali na tom, aby sa tento kruh uzavrel – viete, kto ste!“

– Brett Rheeder

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu