Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan nepríjemne spadol na Paríž-Roubaix, monument vyhral v náročných podmienkach Colbrelli (+video)

Trojnásobný majster sveta odjazdil posledné preteky v drese Bora-Hansgrohe.
Martin Sarvaš
 Peter Sagan nepríjemne spadol na Paríž-Roubaix, monument vyhral v náročných podmienkach Colbrelli (+video)

Paríž – Roubaix 2021

 

  • Dĺžka: 257,7 km
  • Prevýšenie: 1360 m
  • Čas: 6:01:57 hod
  • Priemerná rýchlosť (víťaznej skupiny): 42,7 km/h

Víťazom 118. ročníka monumentu Paríž – Roubaix sa stal Talian Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious). Na druhom mieste skončil Belgičan Floriana Vermeerscha (Lotto Soudal), tretí prešiel cieľom Holanďan Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix).

Jazdcom komplikovalo preteky daždivé počasie na dlhej dlhej 257,7 km trati s 30 sektormi dlažobných kockiek. Náročné podmienky a technický terén spôsobili množstvo pádov, na ktoré doplatil aj trojnásobný majster sveta.

Peter Sagan spadol 135km pred koncom Paríž – Roubaix a napokon skončil na 56. mieste. V pravotočivej zákrute s hlbokou mlákou pred ním spadol Edward Theuns (Trek-Segafredo) a so sebou zobral Petra Sagana i Jonasa Rickaerta (Alpecin-Fenix).

Skvelý výsledok na juniorskom Paríž – Roubaix dosiahol iba 18-ročný slovenský talent Martin Svrček, ktorý skončil na šiestom mieste.

Historickú premiéru ženského monumentu Paríž-Roubaix vyhrala Lizzie Deignan. 32-ročná britská pretekárka tímu Trek-Segafredo nastúpila 81 km pred cieľom v prvom zo sedemnástich sektorov kociek a dokázala prísť sama až do cieľa.

Pád Petra Sagana na Paríž – Roubaix 2021:

„Paríž-Roubaix je samo osebe ťažké, dnes to bol ale extrém kvôli strašne ťažkým podmienkam. Kľúčové bolo prežiť po cieľ. Vedeli sme, že dôležité bude dobre sa pohybovať v pelotóne a byť vpredu čo najviac. Všetci sme na to pracovali. Nanešťastie sme tam mali viacero pádov,“ povedal Peter Sagan.

„Aj ja som spadol a poriadne si udrel pravú časť tela. Ale odovzdal som všetko, aby som prišiel do cieľa. Boli to moje posledné preteky vo farbách Bora-Hansgrohe a naozaj som chcel dokončiť päť spoločných rokov čo najlepším výsledkom. Žiaľ, toto nebol ten deň,“ dodal Sagan.

Peter Sagan dosiahol v tíme Bora – Hansgrohe v priebehu piatich rokov 29 víťazstiev vrátane monumentu Paríž – Roubaix v roku 2018. V nemeckom tíme odjazdil posledné preteky. Peter Sagan podpísal zmluvu na dva roky s francúzskym tímom TotalEnergies, ktorý je momentálne v druhej najvyššej kategórii UCI ProTeam, no do roku 2023 by chcel získať status WorldTour tímu.

Výsledky Paríž – Roubaix 2021

Vaše komentáre

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu