Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Rukavice

Test: Rukavice Endura MT500 D3O

Hodnotenie: 4/5
47,99
Martin Sarvaš
Test: Rukavice Endura MT500 D3O

Naše hodnotenie

Kvalitné a pohodlné rukavice, ktoré vás ochránia nielen proti odreninám.

+PLUSY

  • Výborný strih
  • Nie sú zbytočne mohutné
  • Flexibilnosť ochranného panelu D3O®
  • Pohodlný materiál a dobrý grip

-MÍNUSY

  • V lete vám v nich bude teplo

Rukavice Endura MT500 D3O sú ušité flexibilnej látky odolnej proti trhaniu a syntetickej kože s priľnavou silikónovou potlačou na dlani, palci, ukazováku i prostredníku. Poteší tiež, že v rukaviciach môžete ovládať aj dotykový displej smartfónu.

Vo vrchnej časti je v oblasti hánok ochranný panel i inteligentného materiálu D3O, ktorý je pri bežnom pohybe mäkký a pohodlný, ale pri náraze sa jeho molekuly „uzamknú“ a stvrdnú. V praxi to znamená, že pri jazde je ochranný panel flexibilný, takže vás nijako neobmedzuje pri pohybe, ale v prípade nárazu stvrdne a chráni pred nárazom.

Podobný ochranný panel býva aj na iných rukaviciach, avšak často je mohutný a obmedzuje pohyb v rukaviciach. Endura to vyriešila s panelom D3O veľmi rozumne, rukavice sú pohodlné a nie sú zbytočne mohutné.

Ide o rukavice, ktoré ocenia skôr nadšenci gravity disciplín a endura, keďže sú stavané tak, aby viac chránili ruku aj v prípade silnejších nárazov a nielen proti vonkajším poraneniam.

Rukavice MT500 D3O sa zapínajú suchým zipsom zospodu na zápästí. Strečová látka na zápästí je pohodlná a pri jazde vôbec „nereže“ do kože. Strihom sedia rukavice dokonale a dĺžka všetkých prstov je ideálna.

Silikónové prvky z vnútornej časti rukavice pridávajú na gripe a ruky sú na riadidlách ako prilepené aj pri agresívnejších zjazdoch.

Jediným negatívom rukavíc Endura MT500 D3O je slabšia priedušnosť vo vrchnej časti, čo je spôsobené práve umiestnením ochranného panelu D3O. Na horúce letné jazdy asi nebudú najpohodlnejšie, ale ak ste zvyknutí pri zjazdoch odierať riadidlá o stromy, pridanú ochranu určite oceníte.

Modro-fialový farebný dizajn testovaného modelu nie je úplne pre každého, ale Endura má našťastie v ponuke aj tie isté rukavice v celočiernej verzii.

Porovnanie cien u rozličných predajcov nájdete na portáli zboží.cz:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

03.05.2024 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

03.05.2024 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

03.05.2024 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu