Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Denis Kohút vyhral aj ďalšie kolo SPDH v Mýte pod Ďumbierom

Počas uplynulého víkendu 21. 8. – 22. 8. 2021 sa konalo 4. kolo Slovenského pohára v zjazde.
Biker

Aftermovie zo 4. kola SPDH 2021:

Autor: Natália Šoltésová / OKӨEVERYWHERE

Leto na pretekoch

Atmosféra počas víkendu bola od začiatku veľmi uvoľnená, miestami pripomínala až dovolenku. Počasie vyšlo na jedničku a každý si to užíval. Už v piatok prichádzali na preteky prví jazdci a po registrácii niektorí vyrazili na trackwalk. Iní zase hneď nasadli na bajky a otočili pár jázd.

Tréningy

Keďže dážď sa nám vyhýbal celý víkend, trať bola suchá a miestami prašna. Jazdci sa vyšantili aj na drevených lávkach, rockgardene alebo aj na poriadnom padáku rovno do točky.

Trať hodnotili ako zábavnú, no zároveň im dala aj poriadne zabrať. Po skončení pretekov niektorí v rukách cítili, že si dobre pojazdili.

Nedeľa

Ráno bola najprv klasicky tréningová jazda a potom jazdcov čakalo semifinále. Na trati sa hromadilo veľa priaznivcov zjazdových pretekov a hlasito povzbudzovali svojich favoritov.

Najviac fanúšikov bolo asi na najťažšom úseku trate – na rockgardene, za ktorým bol rovno padák dole do celkom nepríjemnej zátačky. Niektoré kamene boli voľné, a tak za sebou niektorí jazdci nechali peknú spúšť, ktorá ale však o to viac bavila divákov pri povzbudzovaní.

Jazdkyňa Vanesa Petrovská z Deem Racing si prišla tiež užiť zjazdové preteky aj napriek nedávnemu zraneniu: ,,Tento závod nejazdím, pretože mám zlomenú ruku. Stalo sa mi to na ME v Maribore Budúci týždeň mi už hádam dajú dole sadru a budem pripravená na ďalšie kolo SPDH.“

Vaše komentáre

Aktuality

17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

10:33 Držať tempo s Tadejom Pogačarom sa nevyplatí. Ben O’Connor to skúsil a doplatil na to veľkou stratou.

Ben O’Connor bol jediný, kto sa pokúsil udržať tempo s Tadejom Pogačarom po jeho útoku v závere 2. etapy Giro d’Italia. Už po 300 metroch však zaostal a nakoniec prišiel do cieľa s minútovou stratou.

Zavrieť reklamu