Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Všetky informácie o pretekoch XLC BikeFest Maratón 2021 (harmonogram, štartovné, trate)

Všetci kadeti a kadetky do 16 rokov majú na 23 km trati štartovné zadarmo.
Martin Sarvaš

XLC BikeFest Maratón 2021
  • Dátum: nedeľa, 29. august
  • Čas: 10:00 hod
  • Štartovné: 20 € cez internet, 30 € pri registrácii na mieste, kadeti a kadetky do 16 rokov zadarmo (registrácia na mieste sa uzatvára o 09:30)
  • Online registrácia

Aj tento rok sa na najväčšom bicyklovom festivale na Slovensku Birell BikeFest 2021 uskutočnia  MTB preteky XLC BikeFest Maratón. Desiaty ročník BikeFestu sa uskutoční tradične vo Freeride Bikeparku Kálnica počas  posledného augustového víkendu – 27. až 29. augusta 2021.

Maratón na BikeFeste je jednoznačne jedným z najkrajších maratónov na Slovensku, keďže jeho trať prechádza hrebeňom Považského Inovca s krásnou prírodou. Maratónu sa každoročne zúčastnia stovky pretekárov všetkých vekových kategórií.

Na tratiach budú mať súťažiaci k dispozícii občerstvovacie stanice s tekutinami, ovocím či tyčinkami. Na maratóne sa budú tiež počas pretekov pohybovať pojazdní záchranári a servisáci. Na tratiach budú mať súťažiaci k dispozícii občerstvovacie stanice s tekutinami, ovocím či tyčinkami.

Novinkou tohtoročného maratónu je pridaný jeden špeciálny krátky športový rodinný okruh pre deti, ktorý však nie je pre úplných začiatočníkov. Veľký okruh má 49 km a prevýšenie prevýšenie 1 748 m, stredný 23 km a prevýšenie 794 m a športový rodinný okruh má 10 km.

Väčšie rozostupy medzi štartmi jednotlivých okruhov zabezpečia, že sa pretekári nepomiešajú a môžu si maratón vychutnať v tempe, aké majú radi.

Podobne, ako na enduro pretekoch, ani na maratóne nechýba kategória elektrobicyklov, ktorá je rozdelená do dvoch kategórií – v prvej kategórii musia bicykle spĺňať normu PEDELEC, čo znamená, že maximálny nominálny výkon elektrobicyklu je 250 W a motor je vybavený obmedzovačom rýchlosti na 25 km/h. E-biky, ktoré túto normu nespĺňajú, štartujú v kategórii OPEN.

Registrácia na preteky je možná online (20€) i na mieste (30€). Celkovo sa dá registrovať online do 25. augusta.

Keďže chceme podporovať mladé talenty, tak sme sa rozhodli, že kadeti a kadetky do 16 rokov budú mať štartovné zadarmo.

Online registrácia prebieha do stredy 25. augusta do polnoci.

Registrácia na mieste bude prebiehať v deň pretekov 29. augusta do 9.30 hod. Každý štartujúci dostane darčekový balíček v hodnote 10 eur. Online registrácia je možná na webe www.bikefest.sk, kde sú uvedené pravidlá či všetky ďalšie podrobnosti o pretekoch.

Informácie o pretekoch

Trate

  • Veľký okruh: 50 km / prevýšenie 1 748 m
  • Stredný okruh: 23 km / prevýšenie 794 m
  • Športový rodinný okruh: 10 km

Štartovné

  • 20 € online
  • 30 € na mieste
  • kadeti a kadetky do 16 rokov zdarma
  • Online registrácia prebieha do stredy 25. augusta do polnoci

Registrácia

  • do 21.8.2021 online s menom
  • do 25.8.2021 online
  • do 29.8. do 9:30 na mieste

Harmonogram

  • Dátum: nedeľa, 29. august
  • 10:00 hod. Veľký okruh 50 km e-bike
  • 10:05 hod. Veľký okruh 50 km
  • 11:00 hod  Stredný okruh 23 km
  • 11:15 hod  Športový rodinný okruh 10 km

Vaše komentáre

Aktuality

12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Zavrieť reklamu