Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan ukázal, že je vo forme a skončil štvrtý na Miláno – San Remo, vyhral Stuyven (+video)

Peter Sagan prešprintoval Mathieu van der Poela a už po piatykrát skončil na talianskom monumente štvrtý.
Martin Sarvaš

Najdlhšie preteky sezóny Miláno – San Remo 2021 vyhral Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). Skvelý výkon predviedol Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), ktorý skončil na štvrtom mieste.

Sagan skončil štvrtý na talianskom monumente už po piatykrát (2012, 2015, 2019, 2020, 2021) , pričom dvakrát skončil na druhom mieste (2013, 2017) a raz bol šiesty (2018).

Stuyven nastúpil necelé tri kilometre pred cieľom, o chvíľu ho dobehol Sören Kragh Andersen, avšak v závere bol najsilnejší 28-ročný belgický cyklista.

Prenasledujúca skupina rozbehla šprint a na druhom mieste skončil prekvapivo Caleb Ewan (Lotto Soudal), tretí bol Wout van Aert (Jumbo-Visma) a tesne pred cieľovou čiarou predbehol Mathieu van der Poela (Alpecin-Fenix) Peter Sagan.

Záverečný kilometer:

„Bolo to pre mňa také trpko-príjemné Miláno – San Remo. Na jednej strane som šťastný, pretože sa cítim lepšie a moja forma sa postupne zlepšuje. Stále je však ešte potrebné pracovať na dosiahnutí najvyššej úrovne. Keď to vezmeme z druhej strany, som trochu nahnevaný, pretože to bolo ďalšie Miláno – San Remo, kde som premeškal šancu na víťazstvo,“ vyjadril sa Peter Sagan.

„Celý deň sme pracovali veľmi dobre a všetci v tíme vyvinuli veľké úsilie. Keď došlo k útoku na Poggiu, malá skupina odišla a ja som zostal v tej za ňou, spolu s ďalšími silnými jazdcami. Na útok sme nereagovali aj preto, že sme nemohli, ale aj preto, že sme cítili, že prekonáme tento malý náskok v zjazde. V skutočnosti sa obe predné skupiny spojili a bolo jasné, že pôjdeme do rýchleho špurterského záveru. V samotnom špurte som dal zo seba maximum a skončil som štvrtý.“

Najbližšie sa Sagan predstaví na španielskom etapáku Okolo Katalánska. Prvá zo siedmich etáp sa začne 22. marca a preteky trvajú do 28. marca. Prekrývajú sa s klasikami E3 Saxo Bank Classic a Gent-Wevelgem, čo znamená, že Sagan sa ich nezúčastní, aj keď zvyčajne bývajú súčasťou jeho kalendára.

Výsledky Miláno – San Remo 2021
1 Jasper Stuyven (Bel) Trek-Segafredo 6:38:06
2 Caleb Ewan (Aus) Lotto Soudal
3 Wout Van Aert (Bel) Jumbo-Visma
4 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
5 Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix
6 Michael Matthews (Aus) Team BikeExchange
7 Alex Aranburu Deba (Spa) Astana-Premier Tech
8 Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain Victorious
9 Søren Kragh Andersen (Den) Team DSM
10 Anthony Turgis (Fra) Total Direct Energie

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Včera 09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

Zavrieť reklamu