Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Gadgety

Test: GPS hodinky Garmin Instinct

Hodnotenie: 4/5
250
Biker
Test: GPS hodinky Garmin Instinct

Hodnotenie: Pohodlné a odolné hodinky so všetkými základnými funkciami a jednoduchým ovládaním4*

Plusy

  • Veľká výdrž batérie
  • Ľahko čitateľný displej
  • Dobré zaznamenávanie aktivít

Mínusy

  • Spojenie s appkou občas padalo
  • Obmedzená smart funkcionalita

V hodinkách Instinct nájdete množstvo funkcií známych z drahších kúskov. Napriek tomu je cena stále celkom nízka a konštrukcia dostatočne odolná. Nie sú také veľké ako mnohé iné – ciferník má priemer 45 mm – a rozhodne sú ľahšie – vážia len 51 g.

Monochromatický dvojdisplej sa dá prispôsobiť tak, aby ukazoval len to, na čom vám naozaj záleží. Zobrazuje aj notifikácie prichádzajúce na telefón. Päť tlačidiel po obvode a ich funkcie budú známe každému, kto už nejaké Garminy na ruke mal.

V porovnaní s dotykovým displejom ich môžete ľahšie ovládať aj v rukaviciach.Informácie o polohe, prevýšení a teplote nám pripadali byť dostatočne presné a nahrávanie a sťahovanie dát cez appku Garmin Connect je jednoduché. Z času na čas nám však spojenie na Androidovej appke vypadlo.

V hodinkách nie sú zabudované žiadne mapy, a tak navigácia prebieha len pomocou nakreslenej čiary, kompasu a šípok, ktoré vás vedia doviesť späť na začiatok trasy. Nič extra, ale funguje.Výdrž batérie je vynikajúca – bez dennodenných aktivít vám bez problémov vydržia aj celý týždeň alebo niekoľko veľkých výjazdov.

Remienok je pohodlný a príliš sme sa pod ním nepotili. Jediné, čo by mohlo byť lepšie, je ich smart funkcionalita. Jednoduché notifikácie nám stačili, no bolo by fajn, keby sa nimi dala lepšie ovládať aj hudba. V porovnaní s drahšími modelmi tu nenájdete ani bezkontaktné platby Garmin Pay.

www.garmin.sk

Vaše komentáre

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu