Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Sedlá

Test: Pedelec sedlo XLC SA-T18

Hodnotenie: 3/5
50
Biker
Test: Pedelec sedlo XLC SA-T18

Na trhu je čoraz viac e-bike specific komponentov a v niektorých prípadoch to dáva zmysel – e-biky väčšmi opotrebovávajú pohon a potrebujú o niečo tuhšiu vidlicu či pevnejšie plášte – všetko pre vyššiu hmotnosť a výkon.

Toto je však sedlo určené na e-biky, ktorého benefitom by malo byť hrubšie polstrovanie v zadnej časti. To, či niečo také na e-biku potrebujete, nevieme, no isté je, že sedlo skutočne má hrubú, mäkkú vypchávku, ktorá podľa nás bude osožnejšia na akomkoľvek vzadu neodpruženom biku.

Svoj zmysel má aj mierne zdvihnutá zadná hrana s textúrovanými panelmi, ktorá pomôže, ak máte pri výšľapoch tendenciu zošuchovať sa zo sedla nadol. XLC ho okrem e-bikov odporúča najmä na pretekárskejšie orientované biky s predklonenejšou jazdeckou pozíciou.

Pohodlie sedla však zväčša nevyplýva z množstva peny na povrchu, ale z jeho tvaru, a tak by ste si ho pred kúpou mali vyskúšať. Ponúka sa len v jednej 143mm šírke.

Naopak, vybrať si môžete z troch farebných kombinácii s touto sivou, bielou alebo celé čierne. Každé má vzadu praktické reflexné logo. Cena je však vzhľadom na relatívne vysokú 297g hmotnosť tiež celkom vysoká.

www.xlc-parts.com

Vaše komentáre

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu