Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Fotogaléria: Ako to vyzeralo na cyklokrosových pretekoch svetového pohára v českom Tábore + výsledky Slovákov

Víťazom sa stal suverénny Mathieu Van der Poel. Najlepší Slovák Ondrej Glajza sa umiestnil na 34. mieste.
Biker
Preteky svetového pohára v cyklokrose v českom Tábore vyhral úradujúci majster sveta aj Európy Mathieu Van der Poel. Pred cieľom ho síce dobiehal Belgičan Eli Iserbyt, ale víťazstvo si mladý Holanďan postrážil.

Zo Slovákov sa najlepšie umiestnil Ondrej Glajza, ktorý skončil na 34. mieste. Matej Ulík skončil na 41. priečke. Dokopy štartovalo v mužskej elite 49 pretekárov.

V ženách reprezentovali Slovensko Janka Keseg Števková, ktorá skončila na 33. mieste, Tatiana Jaseková skončila na 39. mieste a iba 16-ročná Tereza Kurnická sa umiestnila na 48. priečke. V ženách pretekalo dokopy 53 cyklistiek.

Fotogaléria

Foto: Filip Bezdek

Aktuality

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Zavrieť reklamu