Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Trek predstavil úplne nový 11-kilový Top Fuel s väčšími zdvihmi

Predchádzajúce modely Top Fuel mali 100mm vidlicu a 100mm zadný zdvih. Pri novom rade sú tieto čísla vyššie, 120 mm vpredu a 115 mm vzadu.
Biker
Trek predstavil úplne nový 11-kilový Top Fuel s väčšími zdvihmi

Trek oznámil, že obľúbený rad celoodpružených XC bicyklov Top Fuel dostal nový dizajn, vyšší zdvih a zbrusu novú geometriu vhodnú nielen na preteky.

Modely Top Fuel sa na náročných pretekoch v cross country a maratónoch vždy pýšili rýchlosťou a účinným prevodom energie pri šliapaní. Nový rad je na týchto pretekárskych parametroch postavený opäť, ale vďaka zvýšenému zdvihu sa riadi ľahšie. Výsledkom je svižný a skvele ovládateľný bicykel s vlastnosťami trailových modelov.

Vďaka upgradu dizajnu sa z plnokrvného závodného špeciálu stal všestranne horský bicykel pre každého, ktorý sa hodí na preteky v cross country i rekreačné výlety do terénu.

Vyšší zdvih, ľahšie ovládanie

Predchádzajúce modely Top Fuel mali 100mm vidlicu a 100mm zadný zdvih. Pri novom rade sú tieto čísla vyššie, a to 120 mm vpredu a 115 mm vzadu.
Okrem toho sa nová rada vyznačuje aj revidovaným rámom s nižšie položenou hlavovou trubkou a väčšou vodorovnou vzdialenosťou od stredu kľúk, aby sa koleso lepšie ovládalo pri zjazdoch v ťažkom teréne.

Všetky modely majú tiež širšie riadidlá a kratší predstavec, teleskopickú sedlovku a systém dvojitého zamykania z riadidiel, TwistLoc, ktorým možno vidlicu i zadné odpruženie pri šprintoch a stúpaniach zamknúť naraz.

Trailový bicykel s pretekárskou DNA

U nového rámu nájdeme podobné dizajnové prvky ako u trailových bicyklov Trek, vrátane výnimočne pevnej a zároveň ľahkej spodnej rámovej trubky Straight Shot s technológiou Knock Block, ktorá rám chráni pri pretáčaní riadidiel a korunky vidlice.

Všetky modely majú nastaviteľnú geometriu Mino Link, vnútorné vedenie káblov Control Freak aj systém Active Braking Pivot, vďaka ktorému odpruženie funguje aj pri brzdení.

Spojením prepracovaného rámu a technológie odpruženia tak vznikol stabilný bicykel s úžasnou odozvou na rýchle preteky i jazdu len tak pre zábavu.

Karbón aj hliník

V rade Top Fuel nájdeme štyri modely s rôznymi druhmi pohonu. K dispozícii je aj rámový set v karbónovom (OCLV Carbon pre horské bicykle) alebo hliníkovom (Alpha Platinum) prevedení.

Pri všetkých troch karbónových modeloch (Top Fuel 9.9, Top Fuel 9.8 a Top Fuel 9.7) sú rám i zadná trojuholníková stavba vyrobené zo špeciálneho materiálu OCLV Carbon.

Modely

Top Fuel 8

Top Fuel 9.7

Top Fuel 9.8

Top Fuel 9.9

Top Fuel 9.9 AXS

Hliníkový rámový set Top Fuel

Karbónový rámový set Top Fuel

Vaše komentáre

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu