Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Dohňany – Púchov Trophy maratón: výborná akcia zaručená

Biker
Dohňany – Púchov Trophy maratón: výborná akcia zaručená

3. ročník úspešného MTB maratónu sa bude konať 1. 6. 2019!

Preteky v cyklistickej obci Dohňany sú zaradené do dvoch sérií: MOUNTAIN BIKE SPIRIT TOUR a Slovenský pohár XCM.

CK EPIC Dohňany – klub s dlhoročnou cyklistickou históriou, úspešný organizátor majstrovstiev Európy v horskej cyklistike, etapy Tour de Pologne a mnohých ďalších cyklopodujatí – si pre všetkých bikerov pripravil ochutnávku toho najlepšieho v okolí.

Propozície pretekov

Trate

Vybrať si môžete z troch tratí. Prvou je trasa S dlhá 16 km s prevýšením 419 m. Túto trasu zvládnu aj mládežnícke kategórie a je možnosť zúčastniť sa súťaže dvojíc.

Trasa M dlhá 40 km má prevýšenie 1 275 m. Tu už musíte mať niečo odbicyklované, aby ste zvládli aj hravé singláče a zjazdy.

Trasa L s dĺžkou 65 km je určená tým, ktorí obľubujú okrem singláčov aj prudšie výšľapy do kopca a nerobí im problém dlhší čas strávený v sedle.

Všetky tri trasy vás prevedú po okolitých zákutiach, zvážniciach, singletrackoch, lúkach a určite nebudú chýbať krásne výhľady.

Neobídete skrátka

Na každého prihláseného čaká hodnotný štartovací balíček, v ktorom nájdete okrem pamätného trička aj tyčinku na doplnenie energie a gél od firmy Nutrend, turistické balenie Termixu od spoločnosti NIKA, olej a cyklošiltovku od SHIMANA, energetický nápoj Red Bull a „umývač“ na bicykle od spoločnosti CykloStar.

V cieli vás bude čakať chutné rizoto a nápoj od spoločnosti PEPSI. Svojho tátoša si budete môcť odložiť na parkovisko pre bicykle, aby ste si mohli užiť atmosféru v areáli. Samozrejmosťou je aj umývanie bicyklov a bikerské sprchy. No a na záver sa bude žrebovať bohatá tombola zo štartových čísel.

Podujatie pre všetkých

Prezentácia bude prebiehať už v piatok v podvečerných hodinách a v sobotu urobíme všetko pre to, aby ste nečakali v dlhých radoch.
Kým bude prebiehať hlavný maratón, v areáli si môžu vaše ratolesti zajazdiť na Detskom cyklomaratóniku, ktorý je zároveň jedným kolom Detskej Považskej cykloligy.

Každé dieťa dostane v cieli sladkú odmenu za účasť. Veríme, že si príde zašportovať ešte viac detí ako minulý rok. A nezabudli sme ani na váš sprievod. Kým si budete užívať jazdu na bicykli, rodinní príslušníci si môžu užiť sprievodný program v areáli. Aj tento rok dáme celé naše úsilie do príprav tohto maratónu, aby ste si z neho mohli odniesť čo najkrajšie spomienky a s chuťou ste sa k nám vracali.

Všetky dôležité informácie, zaujímavosti a novinky môžete nájsť na našej oficiálnej webovej stránke www.ckdohnany.sk v sekcii maratón.

Tešíme sa na všetkých zúčastnených!

Ivana Štefániková Bašková, riaditeľka pretekov

Vaše komentáre

Aktuality

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

30.04.2024 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu