Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Vidlice

Test: Vidlica DVO Diamond Boost 27,5

Jedna z najlepších vidlíc na súčasnom trhu a za celkom dobrú cenu.
Hodnotenie: 4.5/5
1 021
Biker
Test: Vidlica DVO Diamond Boost 27,5

Diamond chodí na začiatku zdvihu mimoriadne citlivo a dodáva prednému kolesu more trakcie. Žiada si však nad sebou skúseného ladiča odpruženia. Patróna aj vzduchová komora sú uzatvorené, pravidelný servis je preto jednoduchý a bez zbytočného neporiadku. Na stránke DVO nájdete podrobné návody.

Už tak najcitlivejší počiatočný chod sa dá ešte zlepšiť pomocou funkcie OTT, ktorou sa dá nastaviť predpätie negatívnej pružiny. Tá je od pozitívnej vzduchovej komory úplne nezávislá, preto môžete vidlicu nastaviť tak, aby mala ultracitlivý počiatočný chod, no neskôr vo zdvihu výrazne stvrdla.

Alternatívou je aj nižší tlak vo vidlici a pritiahnutie tlmenia pomalej kompresie, ktoré poskytne oporu v strede zdvihu. Relatívne lineárny chod sa dá prispôsobiť aj tridsiatimi stupňami tlmenia rýchlej kompresie. Ako sami vidíte, správne vyladiť rôzne točidlá na vidlici nie je nič pre slabé povahy a ak niečo netrafíte, vidlica vám to dá vyžrať. V tomto sa DVO Diamond Boost 27,5 odlišuje od najlepších.

Ak vás však baví babrať sa s točidlami (my nimi točíme aj po roku), je to jedna z najlepších vidlíc na súčasnom trhu a celkom priaznivá je aj cena. Dostanete k nej aj skrutkovací blatníček.

Zdvih 140 – 170 mm (testovaný 170 mm)
Maximálna šírka plášťa 27,5 x 2,8
Hmotnosť 2 180 g

Viac informácií na webe www.bikestrike.com

Vaše komentáre

Aktuality

13:49 Foto: Tím EF Education musel na Giro d’Italia vymeniť ružové dresy za čierne.

Keďže ružový dres symbolizuje lídra na Gire, americký tím musel zmeniť farbu dresov, aby sa nemýlili s vedúcim jazdcom celkovej klasifikácie.

11:37 Slovenská polícia spustila absurdnú kampaň: Buď cyklista, nie egoista.

Minulý rok zomrelo na Slovensku 13 cyklistov a došlo k stovkám nehôd. Napriek tomu polícia nevyzýva k ohľaduplnosti vodičov áut voči cyklistom, ale naopak, cyklistov kritizuje už v slogane kampane.

10:30 Giro d’Italia 2024: Detaily trasy & dĺžky, prevýšenia a profily všetkých etáp.

Trasa Giro d’Italia 2024 je výrazne ľahšia v porovnaní s predošlými rokmi, ale stále sa môžeme tešiť na legendárne stúpania Mortirolo či Stelvio.

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu