Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Vidlice

Test: Vidlica X-Fusion McQueen RC HLR

Minulý rok sme tejto vidlici udelili cenu za najlepší pomer ceny a výkonu. Dobrú cenovku a solídny výkon si zachovala aj v sezóne 2018.
Hodnotenie: 4.5/5
650
bikeradar

Testovaný model je určený priamo na použitie s plusovými kolesami, no široký rozchod nôh funguje dobre aj menšími šírkami plášťa. Vďaka 34 mm nohám je tuhá a dobre drží stopu. Našu testovaciu vzorku sa snažíme zničiť už rok a pol a stále je úplne bez problémov.

Zdvih si môžete vybrať pri kúpe alebo ho relatívne jednoducho zmeniť zvnútra. O stovku a niečo vyššia cena oproti modelu RC2 vám kúpi 16 stupňov tlmenia pomalej a rýchlej kompresie na patróne Roughcut, ktorú McQueen zdedil zo zjazdových modelov.

Pridajte dobrú oporu v strede zdvihu a celých 36 stupňov tlmenia odskoku a máte jednu precízne nastaviteľnú vidlicu. Drží sa vysoko vo zdvihu, a tak dobre uchováva správnu geometriu bicykla pri jazde. Vďaka kvalitným vnútornostiam a dobre sediacim tesneniam bezproblémovo funguje aj dlho po tom, ako premeškáte servisný interval.

Jej jedinou nevýhodou je, že ani po čerstvom servise a po spustení tlaku vnútri nechodí tak citlivo ako tie najnovšie a najlepšie vidlice na trhu. Na druhej strane stojí často o niekoľko stoviek eur menej.

Zdvih 80 – 140 mm (testovaný 140 mm)
Maximálna šírka plášťa 27,5 x 3,0
Hmotnosť 1 930 g

Viac informácií na webe www.xfusionshox.com

Vaše komentáre

Aktuality

09:31 Red Bull-Bora-Hansgrohe bude nový názov nemeckého tímu od Tour de France 2024.

„S príchodom Red Bullu máme veľké, veľké ciele a Tour de France nie je jediným cieľom,“ hovorí šéf tímu Ralph Denk, pričom cieľom je stať sa najlepším tímom na svete.

Včera 18:03 Demi Vollering bola najsilnejšia v dojazde do kopca a vyhrala 5. etapu Vuelta España Femenina.

Etapa sa končila 3,2 km dlhým stúpaním Alto del Fuerte Rapitán s priemerným sklonom 8,1 %. Vollering zaútočila necelý kilometer pred koncom a do cieľa prišla sama pred Yarou Kastelijn a Elisou Longo Borghini.

Včera 12:04 Peter Sagan na Giro d’Italia: Jeden z najlepších výkonov v kariére a honba za cyklámenovým dresom.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

Včera 10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu