Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Brzdy

Test: Brzdy TRP G-Spec Slate

Hodnotenie: 3/5
149,90
bikeradar
Test: Brzdy TRP G-Spec Slate

TRP je už pár sezón sponzorom jedného z najrýchlejších zjazdárov planéty. Napriek feedbacku od Aarona Gwina na nás tento signature model až taký dobrý dojem neurobil.

Hrubé páčky sú posiate jamkami na lepšiu trakciu a na tuhom tele páčky nájdete aj praktické točidlo na nastavenie vzdialenosti páčky od rajdov bez inbusu.

Štvorpiestový strmeň má po novom piesty z kombinácie ocele a keramiky, ktoré majú zredukovať prenos tepla od kotúča. Vďaka tomu majú brzdy o niečo pohotovejšie a konzistentnejšie reakcie ako štandardný model Slate T4.

Modulácia, teda nástup brzdnej sily, je zo začiatku v pohode, no čím silnejšie potiahnete za páčky, tým drevenejšie pôsobia. Za páčky sme pritom ťahali silnejšie než pri iných brzdách – na štvorpiesty sú totiž až prekvapivo slabé.

Aj na tvrdšie trailové jazdenie si žiadajú minimálne 200 mm kotúče. Nakoniec je tu napojenie páčky zvonku strmeňa, ktoré je pri páde náchylnejšie na poškodenie.

Viac informácií na webe www.uniag.biz

Vaše komentáre

Aktuality

11:03 Fox chystá aero kombinézu pre zjazd. Čo sa píše o zjazdovom oblečení v pravidlách UCI?

V pravidlách UCI sa píše, že kombinézy v zjazde nie sú povolené, takže je otázne, či pretekárky a pretekári sponzorovaný Foxom budú môcť používať tieto kombinézy aj na pretekoch.

10:28 Kristen Faulkner vyhrala po záverečnom úniku 4. etapu Vuelta España Femenina.

Američanka zaútočila 5,8 km pred cieľom a svoje sólo dotiahla úspešne až do cieľa. V šprinte o druhé miesto bola najrýchlejšia Georgia Baker pred dvojicou Marianne Vos a Blanka Vas. Do vedenia celkovej klasifikácie sa posunula Marianne Vos.

09:09 Maxim Van Gils vyhral v šprinte klasiku Eschborn-Frankfurt.

Na druhom mieste skončil Alex Aranburu a tretí finišoval Riley Sheehan.

30.04.2024 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

30.04.2024 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu