Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Foto: Goldspritz @ KC Dunaj

Zdá sa, že indoorové preteky na bicykloch s fixným prevodom sa konečne prebojovali aj na Slovensko! Len niekoľko mesiacov po akcii Zelená Tvár 3 sa v sobotu konal ďalší zo série tzv. goldsprintov - teda vyraďovacích pretekov medzi dvoma jazdcami na identických bicykloch s fixným prevodom pripevnených k trenažérom napojeným na počítač. Ten, kto prejde virtuálnu 500-metrovú trať rýchlejšie, postupuje do ďalšieho kola.
Biker
Foto: Goldspritz @ KC Dunaj

Akcia s mládeži neprístupným názvom Goldspritz sa uskutočnila v bratislavskom klube KC Dunaj za hojnej účasti niekoľko desiatok víťazstvachtivých bikerov, či predstaviteľov iných športových období. Na výbave od maďarského organizátora goldpsprintových pretekov Royal Fixi Club nakoniec zvíťazil veslár Matej Šmida, pred bikerom Pavlom Bohunickým, ktorý zároveň ako jediný v ten večer pokoril čas pod 20 sekúnd a rýchlosť vysoko nad 90 km/h a zaručil si zároveň aj pozíciu v top 3 v celkovom hodnotení od založenia Royal Fixi Club.

Nižšie si môžete pozrieť zopár záberov od Juraja Novotného.

Aktuality

Včera 15:34 Video: Prvé kolo Slovenského pohára XCO v Drozdove poznačili extrémne podmienky na trati.

Pretekári to vôbec nemali ľahké a počas víkendu sa museli vysporiadať s náročnými podmienkami na trati. Dážď, blato a zima skúšali pretekárov, ktorí to naozaj nemali ľahké. Z víťazstva v elitných kategóriách sa tešili poľskí pretekári Filip Helta a Gabriela Wojtyla. Zo slovenských jazdcov skončili najlepšie Matej Ulík na druhom mieste a Tereza Kurnická, ktorá obsadila 7. priečku.

Včera 11:45 Tadej Pogačar ide na Giro d’Italia v silnej zostave s jasným cieľom vyhrať ružový dres.

Tím UAE Emirates zverejnil zostavu ôsmich jazdcov pre Giro: Tadej Pogačar, Mikkel Bjerg, Felix Grossschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan Sebastián Molano, Domen Novak a Rui Oliveira.

Včera 11:24 Quintanu nazvali „malou zasranou krysou“. Kolumbijčan reaguje na vyjadrenia Gerainta Thomasa a Luka Rowea.

Thomasa a Rowe vyjadrili v podcaste Watts Occurring názor, že Nairo Quintana „by nemal pretekať“. Dôvodom kritiky je jeho pozitívny test na zakázanú látku tramadol na Tour de France 2022.

29.04.2024 Alison Jackson vyhrala v šprinte druhú etapu Vuelta España Femenina, záver poznačili hromadné pády.

Na druhom mieste skončila Blanka Vas (SD Worx – Protime), ktorá sa tiež dostala do vedenia celkovej klasifikácie a tretia finišovala Karlijn Swinkels (UAE ADQ).

29.04.2024 Značka Nike sa stala osobným sponzorom cyklistky Demi Vollering.

„Uvedomujem si svoju úlohu v ženskej cyklistike a ženských športoch všeobecne,“ hovorí o novom partnerstve víťazka Tour de France Femmes.

Zavrieť reklamu