Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Peter Sagan bol opäť na pódiu, v piatej etape Okolo Kalifornie obsadil tretie miesto

V záverečnom šprinte nestačil na víťaza Fernanda Gaviriu z Kolumbie a druhého Austrálčana Caleba Ewana.
Martin Sarvaš

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe obsadil v piatej etape pretekov Okolo Kalifornie tretiu pozíciu. V záverečnom špurte nestačil na najrýchlejšieho Fernanda Gaviriu z Kolumbie (Quick-Step Floors) a Austrálčana Caleba Ewana (Mitchelton-Scott) na druhom mieste.

Peter Sagan je v celkovom hodnotení na 55. mieste so stratou vyše 21 minút, Kolář figuruje na 114. mieste a Jurajovi Saganovi patrí 115. priečka, pričom obaja zaostávajú o viac než 40 minút. V bodovom hodnotení je Peter Sagan stále na treťom mieste.

Záverečný šprint piatej etapy Okolo Kalifornie:

https://twitter.com/AmgenTOC/status/997265815178100736

„Bola to ďalšia rýchla etapa, bolo horúcejšie než v minulých dňoch. Náš tím opäť tvrdo pracoval, aby zmazal manko na únik, drie celý týždeň. V záverečných kilometroch ma môj brat Juraj, Daniel Oss a Michael Kolář uchránili a nachystali mi dobrú pozíciu v popredí hlavnej skupiny. Špurtoval som z výhodného miesta a urobil som maximum, ale nebolo možné predstihnúť Gaviriu,“ uviedol Sagan na oficiálnej stránke Bora-Hansgrohe.

Saganov spolujazdec Michael Kolář skončil na 48. mieste a Juraj Sagan prešiel cieľom na 76. mieste s odstupom 33 sekúnd. Van Garderen vedie v priebežnom poradí o 23 sekúnd pred Kolumbijčanom Egonom Bernalom (Sky) a o 37 sekúnd pred krajanom Bernala Danielom Martinezom.

V piatok sa pôjde predposledná šiesta etapa Folsom – South Lake Tahoe na 196,5 kilometra.

Najlepšie momenty z piatej etapy Okolo Kalifornie:

Vaše komentáre

Aktuality

Včera 16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu