Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Tlačové správy

Ovládnite všetky cesty

Prepracovaný cestný špeciál Lapierre Pulsium predstavuje nový absorpčný systém tlmenia i ďalšie technologické vylepšenia či možnosť výberu medzi kotúčovými i ráfkovými brzdami.
Biker

V minulom roku (2017) na prestížnych pretekoch Paríž – Roubaix predstavila značka Lapierre prostredníctvom profesionálneho tímu FDJ prepracovaný cestný špeciál Lapierre Pulsium.
Tento model v žiadnom prípade nepatrí medzi novinky, stretávame sa s ním už od roku 2014. Pri jeho prepracovaní bola zachovaná prioritná vlastnosť, a tým je pohodlie pri jazde.

Model Pulsium spolieha na absorpčný systém tlmenia SAT (Shock Absorption Technology). Ide o elastomer vložený medzi hornú rámovú trubku a vzperu zadnej stavby, ktorý pohlcuje vibrácie a drobné nárazy.

Oproti pôvodnej verzii Pulsia došlo k výraznému prehnutiu hornej rámovej trubky. Táto zmena sa významným spôsobom prejavila v ešte väčšej schopnosti rámu pohlcovať nerovnosti a nárazy.

Ďalšou inováciou je preskupenie hustoty karbónových vlákien v jednotlivých partiách rámu. Podarilo sa tak výrazne zvýšiť tuhosť rámu bez toho, aby sa to negatívne premietlo do jeho hmotnosti.

Pri strede sa tuhosť zvýšila o 40 %, v prednej časti rámu, ktorá je dôležitá pre ovládanie bicykla vzrástla tuhosť o 20 % a reťazová vzpera zvýšila tuhosť o 20 %. Vďaka tomu sa sila nestráca v bočných pohyboch rámu, ale ide priamo do kolies a smerom dopredu.

Lapierre nezabudol ani na zakomponovanie svojej ďalšej technológie, Trap Door Technology. Ide o uloženie batérie elektrického radenia Di2 do spodnej rámovej trubky, do jej najnižšieho bodu hneď vedľa stredového zloženia.

Model Lapierre Pulsium sa v minulosti striktne držal ráfkových bŕzd. Tohtoročný Pulsium ponúka možnosť výberu medzi kotúčovými brzdami a klasickými ráfkovými brzdami.

Lapierre Pulsium modelový rok 2018 je v predaji v niekoľkých modelových radách a variantoch. Najzaujímavejší je určite model FDJ, ktorý síce nesie farebné znaky Francúzska, ale zároveň odkazuje na slovenskú trikolóru. Najvyšší model a replika tímu Pulsium 900 Ultimate FDJ stojí na najvyššej elektronickej radiacej sade Shimano Dura-Ace Di2, výplety Mavic Ksyrium Pro Carbon a hydraulických kotúčových brzdách. Naopak základný model Pulsium 500 je osadený preverenou sadou Shimano 105 a kolesami Shimano RS10.

Ak si chcete Pulsium vo všetkej kráse prezrieť na vlastné oči, vyhľadajte svojho najbližšieho predajcu.

Chcem jazdiť celý rok a v pohodlí

Jazdíte radi celý rok, či už je sucho alebo mokro a požadujete jednoduchú inštaláciu blatníkov? V tom prípade sú blatníky SKS Germany pre vás tá správna voľba. Vďaka jednoduchému systému uchytenia ich behom chvíle pripevníte na sedlovú trubku, alebo na vidlicu.

Predný blatník SKS Shockblade a zadný blatník SKS X-Blade a sú vyrobené z extrémne ľahkého a pružného materiálu. Blatníky sú poddajné a preto sa vám pri páde alebo nešetrnému skladovaniu blatníky nezlomia a zachovajú si svoj tvar.

Sada blatníkov SKS Shockblade / SKS X-Blade sú v ponuke v dvoch farebných prevedeniach, čierno-čierna a čierno-sivá, a v rozmeroch pre všetky veľkosti kolies. V ponuke SKS Germany nájdete tiež blatníky pre elektrické bicykle, cestné bicykle, crossové alebo mestské bicykle.

Okrem toho SKS Germany ponúka tiež široké spektrum výrobkov v oblasti náradia, doplnkov pre cyklistiku a najnovšie aj kozmetiku a prípravky na údržbu bicyklov.

Vaše komentáre

Aktuality

12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 16:43 Birell Bikefest 2024: Registrácia testovacích bicyklov je spustená!

Na webe bikefest.biker.sk pristáli prvé testovacie bicykle od značiek CTM, Forbidden, Rocky Mountain, či Wilier, no po prvýkrát si môžete rezervovať na testovanie aj cyklistické tretry. Prinesie ich so sebou Shimano.

Včera 16:38 Najhoršia bola prvá polhodina. Wout van Aert opisuje pád, pri ktorom utrpel zlomeniny rebier, kľúčnej aj hrudnej kosti.

Van Aert utrpel najhoršie zranenia zo všetkých pretekárov, ktorí skončili na zemi pri hromadnom páde na klasike Dwars door Vlaandren.

Včera 14:14 Foto: Ako to vyzeralo na prezentácii tímov na Giro d’Italia 2024.

176 jazdcov z 22 tímov má za sebou prezentáciu a najbližšie tri týždne ich čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Zavrieť reklamu