Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Vráťme sa k prírode, vyplatí sa nám to

Biker

Dnešné vedomosti a fakty o nielen o potravinách ale aj chorobách nás nepriamo nútia, aby sme sa vrátili k prirodzeným potravinám, ktoré nám ponúka naša zem. Človek v období paleolitu jedol to, čo si ulovil a to čo si nazbieral v okolitej príroda. Boli to potraviny s vysokým podielom vlákniny, bielkovín a tukov, s nízkym obsahom sacharidov a prirodzeným obsahom vitamínov. V priebehu 20. Storočia sa zdravotný stav obyvateľstva vyspelých krajín stále zhoršoval.

Kým v 19. storočí diabetes alebo autoimunitné ochorenia považovali za výnimku, dnes už sa tieto choroby považujú za každodenné. Aj dnes žijú na našej planéte kmene, ktoré sa stravujú čisto z prírody. Podstatné je, že oni nepoznajú ochorenia, na ktoré my civilizovaní ľudia najčastejšie umierame. Tento fakt je na zamyslenie, stravujú sa z prírody – žijú zdravo! Preto si myslím, že myšlienka k návratu prírode, by mala byť pre nás prirodzená. Vráťme sa k prirodzeným zdrojom potravín a vážme si svoje zdravie. Poznáte Paleo – životný štýl? Dokonalý súlad potravín bez lepku a laktózy a hlavne bez pridaného cukru a priemyselných aditív. Jedzte veľa zeleniny, prejdite na kokosový a olivový olej, a nezabudnite na mäso ako zdroj bielkovín.
www.update.sk

Aktuality

17:33 Nezastaviteľný Tadej Pogačar zaútočil 14 km pred cieľom a suverénne vyhral kráľovskú etapu Giro d’Italia.

Výborným výkonom prekvapil Nairo Quintana, ktorý skončil v 15. etape na druhom mieste a tretí finišoval Georg Steinhauser. Pogačar si výrazne navýšil náskok v celkovej klasifikácii na necelých sedem minút pred Geraintom Thomasom a Danielom Martínezom.

10:50 Detaily kráľovskej 15. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

S dĺžkou 222 km a prevýšením 5724 metrov ide nielen o najťažšiu vrchársku etapu, ale aj najdlhšiu etapu na tohtoročnom Gire.

Včera 18:03 Sam Bennett dosiahol etapový hetrik na pretekoch Štyri dni Dunkerque.

Bennett si pripísal v piatej etape už tretie etapové víťazstvo na francúzskych pretekoch Štyri dni Dunkerque a aj naďalej je lídrom celkovej klasifikácie. Druhý skončil Paul Penhoët a tretí finišoval Jenno Berckmoes.

Včera 17:48 Filippo Ganna konečne porazil Pogačara a vyhral časovku na Giro d’Italia s priemernou rýchlosťou 53,4 km/h.

Tadej Pogačar mal druhý najlepší čas a na treťom mieste skončil Gannov tímový kolega z Ineosu Thymen Arensman. V celkovej klasifikácii sa Geraint Thomas posunul na druhé miesto pred Daniela Martineza.

17.05.2024 Simona Kuchyňková po skvelom výkone vyhrala preteky Svetového pohára v endure v Poľsku.

Len pred pár dňami sa Kuchyňková tešila z tretieho miesta v úvodnom kole Svetového pohára v endure vo Finale Ligure, no v Poľsku svoje súperky porazila a v kategórii do 21 rokov bola najrýchlejšia.

Zavrieť reklamu