Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Froome si zlomil nohu a na Vuelte končí

Chcel dosiahnuť unikátne double - k titulu na Tour de France pridať aj triumf na Vuelte. Preteky v Španielsku však Chris Froome po páde v jedenástej etape nedokončí.Britský cyklista Chris Froome utrpel pri páde počas stredajšej jedenástej etapy na pretekoch Okolo Španielska zranenia kolena a ramena. A vo štvrtok sa už na štart slávnej Vuelty nepostaví. Štvrtkové vyšetrenia odhalili, že má zlomenú kosť na nohe."Vyšetrenia, ktoré som absolvoval dnes ráno, potvrdili, že mám zlomenú kosť na nohe. Znamená to môj koniec na Vuelte," napísal na Twitter Froome.Froome sa dostal do kolízie s viacerými jazdcami v úvode kráľovskej etapy, ktorá viedla Pyrenejami. Cyklisti museli absolvovať šesť náročných kopcov, z toho štyri boli stúpania prvej kategórie. Líder tímu Sky padol hneď po štarte a iba s námahou sa prebojovával dopredu. Napokon prišiel do cieľa s viac ako osemminútovým odstupom na víťazného Mikela Landu. Na nového lídra priebežného poradia Fabia Arua strácal v priebežnej klasifikácii viac ako sedem minút. "Mám poranené koleno a rameno. Viac vyšetrení absolvujem vo štvrtok, ale moje pokračovanie na Vuelte je ohrozené. Nemôžem stáť na nohách, bez bariel sa nepohnem," napísal Froome včera na sociálnej sieti Twitter. Britovi sa nepodarí dosiahnuť unikátne double. K tohtoročnému triumfu na Tour de France chcel pridať aj celkové víťazstvo na Vuelte. V histórii to dokázali len dvaja cyklisti - Francúzi Jacques Anquetil (1963) a Bernard Hinault (1978).
Biker
Froome si zlomil nohu a na Vuelte končí

https://youtu.be/u_FmCE6GI3A
https://youtu.be/u_FmCE6GI3A

Aktuality

17:18 Tadej Pogačar suverénne vyhral druhú etapu Giro d’Italia aj napriek defektu a pádu pred rozhodujúcim stúpaním.

Na druhom mieste skončil Daniel Martinez a tretí finišoval Geraint Thomas. Pogačar sa po premiérovom víťazstve na Gire oblečie do ružového dresu.

14:10 Viktória Chladoňová skončila celkovo druhá po skvelých výkonoch na juniorskom etapáku vo Francúzsku.

Chladoňová vybojovala na pretekoch Tour du Gévaudan Occitanie femmes druhé miesto v prvej etape a v druhej etape skončila piata. Výborný výsledok dosiahla aj Sofia Ungerová, ktorá skončila celkovo siedma po siedmom a ôsmom mieste v etapách.

08:52 Detaily 2. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

150 km dlhá trasa má prevýšenie 2250 m, pričom väčšina stúpaní je v závere. V cieľovom stúpaní Santuario di Oropa očakávame zaujímavý súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Včera 12:09 Ako sledovať naživo Giro d’Italia 2024?

Talianska Grand Tour sa uskutoční od 4. do 26. mája a 176 jazdcov čaká 21 etáp s celkovou dĺžkou 3 408 km a prevýšením 44 650 metrov.

Včera 09:10 Detaily 1. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Giro sa začne relatívne krátkou 136 km dlhou etapou s kopcovitým profilom a dá sa očakávať súboj favoritov celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu