Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Detaily výkonu Tadeja Pogačara v záverečnom šprinte na Miláno-San Remo 2024

Pogačar síce absolútne nespadá do kategórie šprintérov, no napriek tomu bol rýchlejší ako čistokrvný šprintér Mads Pedersen a na monumente "La Primavera" si v šprinte vybojoval tretie miesto.
Martin Sarvaš
Detaily výkonu Tadeja Pogačara v záverečnom šprinte na Miláno-San Remo 2024

Tadej Pogačar síce nedokázal vyhrať monument Miláno-San Remo, no predviedol opäť obdivuhodný výkon, ktorým sa mu podarilo vybojovať tretie miesto.

V poslednom a rozhodujúcom stúpaní Poggio, ktoré má dĺžku 3,7 km a priemerný sklon 3,7 %, predviedol Tadej Pogačar dva útoky, na ktoré ihneď zareagoval Mathieu van der Poel. Dvojica zišla zjazd z Poggia spolu, no postupne sa k nim pripojilo ďalších desať jazdcov.

Na konci zjazdu skúsil zaútočiť Matej Mohorič, Tom Pidcock a Matteo Sobrero, no nedokázali si vytvoriť dostatočný náskok za skupinou prenasledovateľov, ktorú viedol Van der Poel.

Ako prvý rozbehol svoj šprint Michael Matthews a ihneď sa za ním rozbehol Jasper Philipsen, zatiaľ čo na opačnej strane cesty šprintoval Mads Pedersen.

Philipsen mal síce len málo priestoru medzi bariérami a Matthewsom, no napriek tomu sa mu podarilo na cieľovej čiare austrálskeho klasikára predbehnúť o zopár centrimetrov a pripísal si svoje prvé víťazstvo na monumente a celkovo 44. víťazstvo v kariére.

Tadej Pogačar plánoval, že sa zbaví zvyšku pretekárov v stúpaniach, ale táto stratégia mu nevyšla, a tak sa musel spoliehať na svoje schopnosti v šprinte.

Pogačar je však primárne vrchársky typ jazdca stavaný pre dlhé stúpania, aj keď pri víťazstvách na klasikách už mnohokrát ukázal, že mu nechýba ani výbušnosť.

Slovinec však určite nespadá do kategórie šprintérov, no napriek tomu dokázal na monumente Miláno-San Remo vyvinúť výkon, ktorým porazil aj čistokrvného šprintéra Madsa Pedersena, vďaka čomu skončil na treťom mieste.

Portál Velon.cc zverejnil presné dáta o výkone Tadeja Pogačara v rozhodujúcom šprinte.

Počas 30-sekundového šprintu mal Pogačar priemerný výkon 730 wattov (11,06 W/kg), maximálny výkon 1040 wattov, pričom dosiahol priemernú rýchlosť 62,9 km/h a maximum 66,3 km/h.

Záverečný šprint:

Aktuality

Včera 19:10 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

Včera 10:37 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

09.05.2024 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Zavrieť reklamu