Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Fotogaléria: Darkfest 2024, to sú obrovské skoky a šialené triky (+výsledky)

Freeride podujatie Darkfest sa každý rok posúva o krok vpred, čoho dôkazom sú šialené výkony jazdcov a rôzne svetové rekordy. Ako to v Južnej Afrike vyzeralo tento rok?
Matúš Bušík
Fotogaléria: Darkfest 2024, to sú obrovské skoky a šialené triky (+výsledky)

Darkfest 2024. Foto: Eric Palmer, Tom B, Syo Van Vliet

Ďalší ročník freeride podujatia Darkfest 2024 v pohorí Vuurberg neďaleko juhoafrického mesta Stellenbosch je za nami.

Za podujatím stojí známy jazdec Sam Reynolds. Počas Darkfestu máme možnosť vidieť jazdiť tých najlepších freeriderov a freeriderky na obrovských skokoch počas celého týždňa.

Darkfest vždy prináša XXL trať s tým najprogresívnejším jazdením a so skvelou atmosférou, ktorá medzi jazdcami panuje.

Jazdci sa tu musia vysporiadať aj s premenlivými podmienkami, meniacim sa vetrom a vysokými teplotami. Budíček býva často o 5:30 ráno, práve kvôli meniacim sa podmienkam.

Ako to celé dopadlo?

Kráľom a kráľovnou Darkfest 2024 sa stali Elias Ruso a Vaea Verbeeck.

Najlepšími momentami na Darkfeste 2024 sa stali backflip Toma Isteda pri svojej prvej jazde na trati a backflip dievčat Robin Goomes a Harriet Burbidge-Smith na step-upe.

„Je skvelé, že som sezónu odštartovala práve na Darkfeste, pretože to odpálite na najšialenejších skokoch vo vašom živote. Dodá vám to do ďalšej sezóne ohromné množstvo sebavedomia,“ povedala Robin Goomes z Nového Zélandu.

Cenu za najlepší whip si odnášajú Dan Paley a Vinny Armstrong.

Bohužiaľ Dan Paley utrpel vo finálnom dni obrovský pád, pri ktorom si zlomil viacero kostí a musel podstúpiť chirurgický zákrok v Južnej Afrike. Okrem zlomenej nohy si dolámal aj zápästie.

Zraneniam sa nevyhli ani takí jazdci ako napríklad Carson Storch alebo Talus Turk, ktorých poznáme aj z podujatia Red Bull Rampage.

Cenu za najlepšiu jazdu si domov odnáša Bienvenido Aguado. V nej skočil backflip cez obrovský takmer 30 metrový skok, ale aj krásny frontflip na poriadnom dirtovom skoku.

Cenu za najlepší trik získal Kurtis Downs za jeho motokrosom inšpirovaný trik nothing to double grab to rock-solid. V podstate ide o trik, pri ktorom letíte nad bicyklom a na chvíľu sa ho pustíte.

Cenu za najšialenejší účes dostala Vero Sandler, ktorá si nechala vyholiť stred hlavy.

Darkfest 2024 bol opäť raz freeride šialenstvom a priniesol množstvo skvelých momentov. Tie si budete môcť už čoskoro pozrieť v zostrihu.

Aktuality

Včera 17:18 Julian Alaphilippe bol 130 km v úniku a po 11-kilometrovom sóle a neuveriteľnom výkone vyhral etapu na Giro d’Italia.

Dvojnásobný majster sveta predviedol na Gire jeden z najlepších výkonov v kariére a šéfovi tímu Soudal Quick-Step Patrickovi Lefevereovi, s ktorým mal v úvode sezóny viacero konfliktov, ukázal, že je v skvelej forme.

Včera 12:39 Fabio Jakobsen po páde na Gire končí. Tima Merliera rozhodcovia potrestali za nebezpečný šprint.

Tim Merlier výrazne zmenil dráhu šprintu v hromadnom dojazde 11. etapy Giro d’Italia, za čo ho rozhodcovia odsunuli z pôvodne druhého až na 89. miesto.

Včera 12:16 Detaily 12. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Kopcovitá etapa má 183 km, prevýšenie 2132 m a praje výbušným klasikárom, ale môže sa skončiť aj hromadným šprintom.

Včera 11:54 Video: Nahnevaný Jonathan Milan nadával jazdcovi UAE, lebo si nemohol zobrať tašku s jedlom.

Taliansky šprintér tímu Lidl-Trek si chcel zobrať tašku s jedlom 50 km po štarte jedenástej etapy Giro d’Italia, čo sa mu nepodarilo, keďže na kraji cesty išiel jeden z jazdcov tímu UAE Emirates.

Včera 10:56 Mathieu van der Poel sa chystá na Tour de France. Na Olympiáde pôjde na cestnom bicykli.

Van der Poel sa vyjadril, že logickou voľbou bude sústredenie sa na cestnú cyklistiku. Na Tour pôjde po etapách a bude pomáhať Jasperovi Philipsenovi v šprintoch.

Zavrieť reklamu