Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Nikdy som nechcel byť cyklistom. Bolo to príliš náročné a bol som lenivý, hovorí Peter Sagan v dokumente Chasing Glory

V prvej epizóde dokumentárnej série Eurosportu o príprave Petra Sagana na Olympijské hry boli za trojnásobným majstrom sveta na sústredení v Utahu.
Martin Sarvaš
Peter Sagan na sústredení so slovenským enduro tímom OKOEVERYWHERE Racing. Foto: Martin Sarvaš/Biker Magazín©2023

Peter Sagan minulý rok ukončil profesionálnu kariéru v cestnej cyklistike a v tejto sezóne sa chce sústrediť na horskú cyklistiku a vybojovanie miestenky na Olympijské hry v Paríži.

Eurosport nedávno odvysielal prvú epizódu dokumentárnej série Chasing Glory, v ktorej ukazuje prípravu viacerých športovcov na olympiádu, vrátane Petra Sagana.

„Olympiáda je najväčšia športová udalosť na svete. A preto je to mojim cieľom,“ hovorí Sagan v rozhovore, ktorý s ním robili ešte minulý rok pred Tour de France na sústredení v Utahu.

„Už od začiatku som vlastne ani nechcel byť cyklistom. Len som nasledoval to, čo robil brat. Bolo to príliš náročné a bol som lenivý chalan. Možno aj stále som,“ hovoril s úsmevom trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike.

„V období, keď som s cyklistikou začínal, nebolo možné kombinovať cestnú a horskú cyklistiku. Museli ste sa rozhodnúť. Keď som začal profesionálne pretekať na ceste, už som pri tom zostal, ale niekde vo mne vo vnútri som vždy vedel, že chcem robiť horskú cyklistiku,“ priznal Peter Sagan.

“Na horskom bicykli sa cítim omnoho voľnejší ako na cestnom. Veľmi dlho za mňa rozhodovali iní, čo budem robiť a kde budem pretekať. Teraz som sa rozhodol, že si zoberiem život do vlastných rúk, skončím s cestnou cyklistikou, pretože mám toho už dosť, a chcem robiť niečo, čo ma baví,” dodal Sagan.

„Toto je to, o čom hovorím. Takáto sloboda. Je to niečo nádherné,“ hovorí zadýchaný Peter Sagan po jazde na horskom bicykli v dokumente Chasing Glory.

Prvú epizódu Chasing Glory síce už v televízii vysielali, ale na online platforme Eurosportu je stále dostupná.

Momentálne je trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike je na tréningovom kempe v Juhoafrickej republike, kde absolvuje sústredenie s tímom Specialized Factory Racing.

Sezónu na horskom bicykli začne Sagan vo februári pretekmi v Spojených arabských emirátoch, ďalej budú nasledovať dvoje preteky v Španielsku, potom vo Francúzsku a v marci by sa mal tiež zúčastniť cestných pretekov v Slovinsku.

Aktuality

14:28 Video: Peter Sagan podpísal fanúšikovi knihu za jazdy na pretekoch v Maďarsku.

Trojnásobný majster sveta potešil fanúšika podpisom knihy Môj svet v záverečnom stúpaní tretej etapy pretekov Okolo Maďarska.

11.05.2024 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Zavrieť reklamu