Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Mathieu van der Poel vyhral na Svetovom pohári v Hoogerheide už dvanáste cyklokrosové preteky v sezóne

29-ročný Holanďan si tentokrát počkal až do predposledného kola, v ktorom predviedol víťazný útok a vytvoril si dostatočný náskok pred skupinou prenasledovateľov.
Martin Sarvaš
Mathieu van der Poel vyhral na Svetovom pohári v Hoogerheide už dvanáste cyklokrosové preteky v sezóne

Foto: UCI Cyclocross

Mathieu van der Poel si pripísal svoje dvanáste víťazstvo v cyklokrosovej sezóne 2023/24 na pretekoch Svetového pohára v holandskom Hoogerheide, kde vlani získal titul majstra sveta v napínavom dueli s Woutom van Aertom.

Hoogerheide bolo šťastným miestom aj pre 17-ročnú slovenskú pretekárku Viktóriu Chladoňovú, ktorá zvíťazila v kategórii junioriek a stala sa prvou Slovenkou v histórii, ktorá vyhrala Svetový pohár v cyklokrose.

Na rozdiel od predošlých pretekov, Van der Poel nezaútočil v prvej polovici pretekov, ale takticky čakal až na záverečné okruhy a viezol sa vo vedúcej skupine s ďalšími šiestimi pretekármi.

29-ročný Holanďan zrýchlil v ôsmom kole z deviatich a aj keď sa mladý belgický talent Thibau Nys snažil udržať tempo s majstrom sveta, pri vstupe do posledného kola mal Van der Poel už 8-sekundový náskok.

Nys v poslednom kole spadol a pripojil sa opäť k skupine prenasledovateľov. V súboji o druhé miesto bol najrýchlejší Joris Nieuwenhuis, ktorý finišoval pred Pimom Ronhaarom a Thibau Nysom.

„Cítil som sa podobne ako včera. Bolo to fajn, ale bolo to trochu iné,“ povedal po pretekoch Van der Poel, ktorý v predošlý deň vyhral preteky pohára X2O Trofee v belgickom Hamme.

„Cítim sa dobre, ale po tom, ako zaútočím, už nie som taký čerstvý ako to bolo na predošlých pretekoch. Je to normálne, v skutočnosti je to dobrý signál, pretože viem, že som dostatočne trénoval,“ vysvetlil Van der Poel.

„Doteraz to bolo tiež iné v tom, že som mával len jedny preteky za víkend. Ako som povedal, cítim sa dobre, len si potrebujem trochu oddýchnuť a dúfam, že budúci víkend budem mať najlepšie nohy z celej sezóny,“ dodal Mathieu van der Poel, pre ktorého bude vrcholom cyklokrosovej sezóny obhajoba dúhového dresu majstra sveta v českom Tábore.

Na piatom mieste prešiel cieľom Eli Iserbyt, ktorý sa však stal víťazom celkového hodnotenia série Svetového pohára v cyklokrose v sezóne 2023/24.

Cyklokrosový program a výsledky Mathieu van der Poela, Tom Pidcocka a Wouta van Aerta v sezóne 2023/24

Aktuality

Včera 17:33 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

Včera 17:16 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Včera 15:58 Dorota Vojtíšková dosiahla skvelý výsledok, keď na majstrovstvách Európy skončila 5. v Short-Tracku (+galéria).

Majstrovstvá Európy v horskej cyklistike sa konajú v rumunskom Cheile Gradistei a pre slovenskú reprezentáciu odštartovali úspešne. Dorota Vojtíšková sa v juniorskej kategórii pretekov XCC umiestnila na výbornom 5. mieste.

Včera 12:37 Peter Sagan o výhre na Giro d’Italia: Celý deň sa deriem v úniku a teraz ma niekto predbehne tesne pred koncom? No to určite.

„Keď sa to konečne upokojilo, začal som hrať mŕtveho chrobáka. Cítil som, že sa mi ide dobre a chcel som sa trochu pohrať s ich hlavami, aby si mysleli, že nevládzem,“ opisuje Peter Sagan desiatu etapu na Gire v roku 2020, ktorú vyhral po 133 km v úniku a 12-kilometrovom sóle.

Včera 11:58 Pomôžte Soni posadiť sa znovu na bicykel.

„Volám sa Soňa a v 15-tich rokoch som absolvovala takmer rutinnú operáciu chrbtice, následkom čoho som zostala ochrnutá od pol pása dolu s diagnózou spastická paraplégia spôsobená ischemickou léziou hrudnej miechy.“ Soňa Gabriš robí verejnú zbierku s cieľom vyzbierať peniaze na kúpu bicykla pre hendikepovaných.

Zavrieť reklamu