Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Viktória Chladoňová dosiahla obrovský úspech. Je prvou Slovenkou v histórii, ktorá vyhrala Svetový pohár v cyklokrose

Len 17-ročná slovenská pretekárka sa dočkala víťazstva na pretekoch Svetového pohára v Hoogerheide.
Martin Sarvaš
Viktória Chladoňová dosiahla obrovský úspech. Je prvou Slovenkou v histórii, ktorá vyhrala Svetový pohár v cyklokrose

Viktória Chladoňová na pretekoch Svetového pohára v Hoogerheide (1. miesto). Foto: UCI Cyclocross

Viktória Chladoňová dosiahla obrovský úspech a vyhrala cyklokrosové preteky Svetového pohára v Hoogerheide.

Po troch druhých miestach pri predošlých štartoch na pretekoch Svetového pohára sa tak konečne dočkala víťazného prejazdu cieľovou čiarou v kategórii junioriek.

Len 17-ročná Chladoňová sa stala prvou Slovenkou v histórii, ktorá vyhrala preteky Svetového pohára – najprestížnejšej série pretekov v cyklokrose.

Na druhom mieste skončila britská pretekárka Cat Ferguson so stratou 18 sekúnd na Chladoňovú a tretia finišovala Holanďanka Puck Langenbarg, ktorá prešla cieľom 1:27 min za slovenskou víťazkou.

Viktória Chladoňová má za sebou zatiaľ skvelú sezónu v cyklokrose, pričom okrem výborných výsledkov na pretekoch Svetového pohára nebola na pódiových priečkach iba jedenkrát zo 16 pretekov v tejto sezóne a na Majstrovstvách Európy získala bronzovú medailu.

„Dnes sa mi išlo vcelku dobre, aj keď to bolo veľmi ťažké. Hneď po štarte som sa trošku prepadla, ale snažila som sa dotiahnuť na Cat. Keď som ju mala, išli sme asi dve kolá spolu,“ povedala po pretekoch Viktória Chladoňová.

Víťazný prejazd Viktórie Chladoňovej na Svetovom pohári v Hoogerheide:

„Do záveru som sa snažila urobiť si dobrú pozíciu, čo sa podarilo. Podmienky boli náročné, v noci trať primrzla, a stuhnuté to držalo v tieni i počas našich pretekov. Na slnku sa to postupne topilo, takže človek bol neustále v strehu.“

„Z víťazstva sa nesmierne teším, a verím, že to dobre vyjde i budúci týždeň,“ dodala Chladoňová, ktorá už o týždeň odštartuje aj na Majstrovstvách sveta v cyklokrose v českom Tábore.

V kategórii junioriek štartovali aj dve ďalšie Slovenky: Sofia Ungerová skončila na 19. mieste a Dorota Vojtíšková o dve miesta nižšie.

Výsledky pretekov Svetového pohára v cyklokrose, Hoogerheide 2024 – juniorky

Aktuality

16:31 Carapaz vyhral kráľovskú etapu Okolo Romandie, skvelý výkon predviedol aj Egan Bernal.

Richard Carapaz (EF Education – EasyPost) rozhodol útokom 2,1 km pred vrcholom záverečného 13,8 km dlhého stúpania s priemerným sklonom 6 %, ktorým sa končila štvrtá etapa švajčiarskych pretekov. Druhý skončil Florian Lipowitz (Bora-Hansgrohe), tretí finišoval Carlos Rodríguez (Ineos Grenadiers).

25.04.2024 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

25.04.2024 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Zavrieť reklamu