Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Laura Stigger a Jordan Sarrou vyhrali preteky Svetového pohára XCO v americkom Snowshoe (+galéria)

Na čele priebežného poradia svetového pohára sú Holanďanka Puck Pieterse s obrovským náskokom. Medzi mužmi je zatiaľ na prvom mieste Nino Schurter, ale tu to môže byť ešte veľmi napínavé.
Matúš Bušík
Laura Stigger a Jordan Sarrou vyhrali preteky Svetového pohára XCO v americkom Snowshoe (+galéria)

Foto: Bartek Wolinski, Red Bull Content Pool

Laura Stigger si svojou skvelou jazdou zabezpečila svoje prvé víťazstvo v XCO Svetovom pohári horských bicyklov UCI. V nedeľných pretekoch v americkom Snowshoe bola najrýchlejšou pretekárkou, zatiaľ čo Evie Richards vyhrala piatkové preteky v disciplíne XCC.

V piatok Britka Richards predviedla skvelý výkon a vyhrala podujatie XCC časom 19:54, keď o päť sekúnd porazila vedúcu jazdkyňu celkového poradia – Holanďanku Pucka Pieterseho. Tretia skončila Austrálčanka Rebecca Henderson.

V nedeľňajších pretekoch XCO žien bola Rakúšanka Laura Stigger pretekárkou dňa, keď sa bez problémov predrala do čela a zabezpečila si svoje prvé víťazstvo v SP o 23 sekúnd od Francúzky Loany Lecomte a Taliankou Martinou Berta na treťom mieste.

Laura Stigger sa v treťom kole vzdialila vedúcej skupine štyroch jazdkýň a udržala si vysoké tempo.

23-ročná Laura Stigger po svojom víťazstve povedala: „Je to úžasné. Je to veľmi emotívne a musím poďakovať všetkým zúčastneným, tímu a mojej rodine, že ma podporujú v každej ťažkej situácii. Dnes som nemala žiadnu stratégiu. Chcela som len počúvať svoje telo a ísť svojim tempom. V zjazdoch som si užila veľa zábavy.“

Stiggerovej prvé elitné víťazstvo vo Svetovom pohári horských bicyklov UCI XCO prichádza po dvoch juniroských tituloch v XCO, dvoch európskych juniorských tituloch v XCO a titule majsterky sveta v juniorskej kategórii.

Foto: Bartek Wolinski, Red Bull Content Pool

V piatkovom podujatí XCC mužov sa Francúzovi Victorovi Koretzkému podarilo udržať za sebou svojho krajana Jordana Sarroua a vyhrať len o dve sekundy, tretí skončil Nemec Luca Schwarzbauer a štvrtý Rumun Vlad Dascălu.

V nedeľu to bol však Jordan Sarrou, ktorý si došiel pre víťazstvo v XCO v Snowshoe, keď po napínavom rýchlom poslednom kole prekonal legendu cross-country Nina Schurtera v šprinte na cieľovej čiare.

Schurterovi švajčiarski kolegovia Marcel Guerrini a Mathias Flückiger skončili na treťom a štvrtom mieste, zatiaľ čo úradujúci majster sveta Tom Pidcock sa skvele prebojoval po defekte na piatu priečku.

Foto: Bartek Wolinski, Red Bull Content Pool

Nielen Britovi Pidcockovi skomplikovali preteky defekty, pričom Schwarzbauer bojoval o vedenie so Sarrou, keď dostal defekt vzadu, ktorý ukončil jeho nádeje na víťazstvo.

Výsledkom je, že Nino Schurter je na čele celkového poradia s 1433 bodmi a má náskok 89 bodov pred víťazom pretekov Sarrou. Flückiger je tretí, Schwarzbauer štvrtý a Francúz Thomas Griot piaty.

Kompletné výsledky pretekov:

Aktuality

Včera 17:18 Julian Alaphilippe bol 130 km v úniku a po 11-kilometrovom sóle a neuveriteľnom výkone vyhral etapu na Giro d’Italia.

Dvojnásobný majster sveta predviedol na Gire jeden z najlepších výkonov v kariére a šéfovi tímu Soudal Quick-Step Patrickovi Lefevereovi, s ktorým mal v úvode sezóny viacero konfliktov, ukázal, že je v skvelej forme.

Včera 12:39 Fabio Jakobsen po páde na Gire končí. Tima Merliera rozhodcovia potrestali za nebezpečný šprint.

Tim Merlier výrazne zmenil dráhu šprintu v hromadnom dojazde 11. etapy Giro d’Italia, za čo ho rozhodcovia odsunuli z pôvodne druhého až na 89. miesto.

Včera 12:16 Detaily 12. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Kopcovitá etapa má 183 km, prevýšenie 2132 m a praje výbušným klasikárom, ale môže sa skončiť aj hromadným šprintom.

Včera 11:54 Video: Nahnevaný Jonathan Milan nadával jazdcovi UAE, lebo si nemohol zobrať tašku s jedlom.

Taliansky šprintér tímu Lidl-Trek si chcel zobrať tašku s jedlom 50 km po štarte jedenástej etapy Giro d’Italia, čo sa mu nepodarilo, keďže na kraji cesty išiel jeden z jazdcov tímu UAE Emirates.

Včera 10:56 Mathieu van der Poel sa chystá na Tour de France. Na Olympiáde pôjde na cestnom bicykli.

Van der Poel sa vyjadril, že logickou voľbou bude sústredenie sa na cestnú cyklistiku. Na Tour pôjde po etapách a bude pomáhať Jasperovi Philipsenovi v šprintoch.

Zavrieť reklamu