Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Wout Poels porazil v šprinte Remca Evenepoela a vyhral najdlhšiu etapu Vuelty

O víťazstvo predposlednej etapy Vuelta a España bojovali jazdci z úniku a za víťazom Woutom Poelsom skončili Remco Evenepoel a Pelayo Sanchez. Do cieľa prišli spoločne Sepp Kuss, Jonas Vingegaard a Primož Roglič, ktorí obsadia pódium celkovej klasifikácie.
Martin Sarvaš
Wout Poels porazil v šprinte Remca Evenepoela a vyhral najdlhšiu etapu Vuelty

20. etapa Vuelta a España 2023. Foto: La Vuelta / Sprintcycling

20. etapa Vuelta a España 2023

 

  • Trasa: Manzanares El Real → Guadarrama
  • Profil: kopcovitá
  • Dĺžka: 207,8 km
  • Prevýšenie: 4361 m
  • Priemerná rýchlosť (víťaza): 41,6 km/h
  • Víťaz: Wout Poels (Bahrain Victorious)

Wout Poels (Bahrain Victorious) sa stal víťazom kopcovitej 20. etapy Vuelta a España 2023, ktorá bola najdlhšou na tohtoročnej španielskej Grand Tour.

O etapu bojovala 5-členná skupina, ktorá sa oddelila z úniku v záverečnom stúpaní Alto San Lorenzo de El Escorial, po ktorom nasledoval zjazd a rovinatý dojazd v meste Guadarrama.

Poels načasoval svoj šprint ideálne zo zadnej pozície a ako prvý zareagoval Remco Evenepoel, ktorý napokon prešiel cieľom tesne za jazdcom tímu Bahrain Victorious.

Na treťom mieste skončil Pelayo Sanchez (Burgos-BH) pred dvojicou Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) a Marc Soler (UAE Team Emirates).

Do cieľa prišla s viac ako 10-minútovou stratou skupina favoritov, pričom poradie na najvyšších priečkach celkového hodnotenia sa nezmenilo.

Trojica jazdcov tímu Jumbo-Visma Sepp Kuss, Jonas Vingegaard a Primož Roglič, ktorí obsadia pódium celkovej klasifikácie, sa držali za ramená pri prejazde cieľom a oslavovali obrovský úspech, keďže všetci traja budú stáť v Madride na pódiu a červený dres získa Sepp Kuss.

S výraznejšou stratou je štvrtý Juan Ayuso (+3:44 min) a za ním sú Mikel Landa (+4:03 min), Enric Mas (+4:14), Aleksandr Vlasov (+8:19min), Cian Uijtdebroeks (+8:26 min), João Almeida (+10:08 min) a najlepšiu desiatku uzatvára Santiago Buitrago (+10:08).

</p> <h3>Záverečný kilometer 20. etapy Vuelta a España 2023</h3> <p>

</p> <h3>Výsledky 20. etapy Vuelta a España 2023</h3> <p>

Aktuality

11.05.2024 Tadej Pogačar nedal šancu súperom už po tretíkrát a na Giro d’Italia dosiahol etapový hetrik.

Pogačar vyhral horskú ôsmu etapu pred Danielom Martinezom a Benom O’Connorom.

10.05.2024 Tadej Pogačar suverénne vyhral prvú časovku na Giro d’Italia a zvýšil náskok vo vedení celkovej klasifikácie.

Na druhom mieste skončil Filippo Ganna a tretí najrýchlejší bol Magnus Sheffield.

10.05.2024 Detaily 7. etapy Giro d’Italia 2024: Dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

40-kilometrová individuálna časovka sa končí stúpaním a očakáva sa ďalší súboj favoritov celkovej klasifikácie, do ktorého sa však určite zapojí aj Filippo Ganna.

09.05.2024 Mark Cavendish vyhral druhú etapu Okolo Maďarska. Sagan sa do šprintu nezapojil a Martin Voltr ide do žltého dresu.

Skvelú prácu odviedol opäť český jazdec slovenského tímu Pierre Baguette Cycling Martin Voltr, ktorý sa druhý deň po sebe dostal do úniku a vďaka bonusovým sekundám na prémiách sa dostal do vedenia celkovej klasifikácie.

09.05.2024 Pelayo Sánchez porazil v šprinte úniku Alaphilippa a vyhral šiestu etapu Giro d’Italia.

Julian Alaphilippe finišoval na druhom mieste pred Lukeom Plappom. Ružový dres drží aj naďalej Tadej Pogačar.

Zavrieť reklamu